Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο και μετά… χιόνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την κεντρική Ευρώπη θα επηρεάσει την χώρα μας από τη Δευτέρα, αφήνοντας πίσω τον ανοιξιάτικο καιρό του Σαββατοκύριακου. Πού θα πέσουν χιόνια!

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τους έμπειρους προγνώστες Σάκη Αρναούτογλου και Κλεάρχο Μαρουσάκη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ο καιρός θα αλλάξει από το απόγευμα της Δευτέρας με ισχυρούς νοτιάδες αλλά και χιονοπτώσεις αρχικά στις ορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Την Τρίτη,  μάλιστα, θα σημειωθούν έντονες βροχές και χιόνια ακόμη και κάτω από τα 800 μέτρα ,ενώ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη δεν αποκλείεται να έχουμε παγετό ακόμη και στα κεντρικά και βόρεια πεδινά.

Μέχρι τότε, ωστοσο, θα έχουμε ένα τελείως ανοιξιάτικο – αν όχι καλοκαιρινό – σκηνικό καιρού.

Την Παρασκευή θα έχουμε σχεδόν παντού ηλιοφάνεια και τοπικές μπόρες στην Κρήτη, ενώ το Σάββατο 25η Μαρτίου θα έχουμε παντού «καταπληκτικές συνθήκες».

Η Ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλη την χώρα, ενώ ίσως μόνο στα βόρεια σύνορα να έχουμε ένα πέρασμα με διάσπαρτες μπόρες.

Την Κυριακή θα έχουμε επίσης καλό καιρό, ενώ μόνο στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου θα έχουμε κάποιες μπόρες.

Την Δευτέρα το πρωί ηλιοφάνεια και ζέστη και από το απόγευμα και μετά θα επιδεινωθεί αρχικά από τα δυτικά και τη βόρεια Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ