Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κακοκαιρία «Elias»: Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα πρώτα δείγματα βροχοπτώσεων «έδωσε» η κακοκαιρία Elias στην Αττική αργά το βράδυ της Κυριακής. Πως αναμένεται να εξελιχθεί η κακοκαιρία στο λεκανοπέδιο.

Με την Θεσσαλία να πλήττεται -και αυτή την φορά- ξεκίνησε η εβδομάδα, καθώς η κακοκαιρία Elias άρχισε να δίνει τις πρώτες βροχές στην Καρδίτσα.

Όμως, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα χτυπήσει και άλλες περιοχές στην χώρα.

Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουμε αυτή τη στιγμή καταιγίδες προς την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, κινείται σιγά σιγά το σύστημα πιο νότια και οργανώνεται και το βαρομετρικό χαμηλό με τις ηλεκτρικές εκκενώσεις μέσα στο Ιόνιο. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αφορά στην ουσία τα 2/3 της χώρας.

Οι περιοχές που δεν θα επηρεαστούν τόσο πολύ θα είναι αυτές από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρια. Εκεί σήμερα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα – βράδυ θα μιλάμε για το δεύτερο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αφορά τη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα».

Θα δούμε και εδώ στην Αττική, ιδιαίτερα Τετάρτη και Πέμπτη βροχές και καταιγίδες, τόνισε ο κ. Μαρουσάκης. «Ενδέχεται τα φαινόμενα τοπικά να είναι και ισχυρά και από την Πέμπτη και στη συνέχεια θα πάμε σε έναν πιο ομαλό καιρό, θα πέσει βέβαια η θερμοκρασία αλλά θα πάμε σε έναν άστατο καιρό με πιο ήπιες και πιο σταθερές βροχοπτώσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα κακοκαιρία θα χτυπήσει και Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη καθώς θα φεύγει.

Ανησυχία υπάρχει για τη Θεσσαλία όπου αναμένεται να πέσει αρκετό νερό. «Προσοχή και στη Λαμία», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ