Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καιρός: Κορυφώνεται την Πέμπτη η κακοκαιρία – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Πέμπτη κορυφώνεται η κακοκαιρία σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ το οποίο αναφέρει βροχές και καταιγίδες στη χώρα.

Πέμπτη – Παρασκευή προβλέπονται ως οι πιο επικίνδυνες ημέρες με πιθανά προβλήματα από τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αλλά και από τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Ιδιαίτερη δυναμική αναπτύσσεται από την περιοχή της Σύρτης έως τα ανοιχτά του Ιονίου και του Boot στη Ιταλία όπου δημιουργείται βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα επηρεάσει τη χώρα μας από το βράδυ της Τετάρτης και κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη (24-01-23) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι και στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και στις Σποράδες έως το βράδυ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης (25-01-2023) έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και στα βόρεια ημιορεινά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Για σήμερα Τρίτη:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι και
β. στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και στις Σποράδες έως το βράδυ.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ