Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καιρός: Κακοκαιρία-εξπρές στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων το μεσημέρι της Τετάρτης, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, της 28ης Οκτωβρίου, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας «Κίρκη» που προβλέπεται να επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα από σήμερα το βράδυ, πλην της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η κακοκαιρία ξεκινά στην Αθήνα από το πρωί της Τετάρτης, όπου θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές.

Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους από το μεσημέρι.

Όπως ο ίδιος προειδοποιεί, «οι δείκτες αστάθειας είναι αρκετά ανεβασμένοι για την περιοχή της Αττικής, υποδηλώνοντας την πιθανότητα πολύ ισχυρών βροχοπτώσεων, ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν σε τοπικό επίπεδο πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό Αττικής».

Αναλύοντας το επερχόμενο «κύμα» κακοκαιρίας ο Γιάννης Καλλιάνος, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για μια ισχυρή κακοκαιρία  express που δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Ο καιρός στην Αθήνα θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από το απόγευμα.

Πτώση της θερμοκρασίας 

Η κακοκαιρία «Κίρκη» προκαλεί και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική,  με τον μετεωρολόγο να υπογραμμίζει ότι θα προκύψει μια πτώση 5 με 6 μονάδων, με τη θερμοκρασία την Τετάρτη να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.

Παρακολουθήστε στον χάρτη που ακολουθεί το «κύμα» κακοκαιρίας που επηρεάζει και την Αττική, το μεσημέρι της Τετάρτης, 28 Οκτωβρίου

akakokairia_kirki_athina_plimmires

Κακοκαιρία Κίρκη – Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και μεταφορά σκόνης σε όλη τη χώρα

Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Κίρκη», κινείται ανατολικά και θα αρχίσει να επηρεάζει τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας μας από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ενώ βαθμιαία κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν βορειοανατολικά και θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν ανήμερα της Εθνικής Επετείου (Τετάρτη 28 Οκτωβρίου), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε: Πελοπόννησο, Κρήτη, Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Κυκλάδες, Θεσσαλία, Εύβοια, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μετά το απόγευμα σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο, ενώ χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Ανατολική Στερεά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, την Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα όπου οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες.

kakokairia_kirki_meteo Την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο, όπου βαθμιαία μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
kakokairia_kirki_meteo_anemoi_28_oktovri

Πηγή: protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ