Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Ηράκλειο Αττικής (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Καταγγελίες-βροχή φτάνουν στο xtypos.gr και στην εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ καθημερινά από τους πολίτες του Ηρακλείου με πρωτοφανή ένταση
Πολύ έντονο εξακολουθεί και είναι το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία, επιδεινώνουν την κατάσταση και δημιουργούν ανθυγιεινές εστίες για τους κατοίκους της πόλης.
Οι φωτογραφίες που τράβηξε το xtypos.gr στην περιοχή της Καναπίτσας (που είναι διαχρονικά από τις πιο παραμελημένες περιοχές της πόλης) με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους αλλά και τα έντονα παράπονα κατοίκων για τη δυσοσμία, απεικονίζουν το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος που η δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει ακόμα να λύσει.

Επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Ηλία Μοσχονά ο οποίος μας είπε πως αυτό το διάστημα υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό λόγω των καλοκαιρινών αδειών, αλλά προσπαθεί να καθαρίσει την πόλη. Ωστόσο, είναι γνωστό πως το πρόβλημα δεν είναι τωρινό αλλά κρατεί εδώ και αρκετούς μήνες, με τους πιο καλόπιστους πολίτες να διαπιστώνουν ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση. Και το ελάχιστο που αξιώνουν από μια δημοτική αρχή (και σε έναν δήμο με πολύ υψηλά δημοτικά τέλη) είναι να κρατάει καθαρό το δρόμο τους! Να θυμίσουμε εδώ άλλωστε πως οι κάτοικοι της Καναπίτσας σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με μέλη της διοίκησης σε περιοδεία των δεύτερων στην περιοχή είχαν βάλει ως νούμερο ένα πρόβλημα την καθαριότητα.

Η άποψη του xtypos.gr 
Η εφημερίδα αλλά και το xtypos.gr πάντα κοντά στην ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής, ακολουθώντας το ρεπορτάζ, έχει από εμπειρία την άποψη, ότι τα προβλήματα στην καθαριότητα αλλά και σε νευραλγικούς τομείς υπηρεσιών των δήμων, παρουσιάζονται κυρίως σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει συνεργασία ή κατανόηση μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. Συχνά, είχαμε δεί και άλλα φαινόμενα κακής συνδικαλιστικής νοοτροπίας, η οποία είχε στόχο τον εξευτελισμό της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Η άποψη του αντιδημάρχου κ. Μοσχονά, είναι ότι το προσωπικό έχει άδεια. Κατά την άποψή μας όμως, είναι πολύ φθηνή δικαιολογία για να αποφύγουμε την ερώτηση του δημοσιογράφου. Σαφώς ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα στην ξεκούραση και μπορεί να κάνει χρήση της άδειάς του, αλλά δεν είναι δυνατόν να κάνουν χρήση της άδειάς τους όλοι μαζί την ίδια περίοδο. Η πόλη λειτουργεί συνεχώς όλο το χρόνο και η διοίκηση θα πρέπει να προβλέπει ώστε και κάποιος εργαζόμενος να αρωστήσει την περίοδο των αδειών, να μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος ή ο οργανισμός χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα. Να θυμίσω ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν πήραν άδεια αλλά και να πήραν κάθονται στα μπαλκόνια τους και η εικόνα αλλά και οι μυρωδιές είναι απερίγραπτες.  Επίσης, εδώ δεν μιλάμε για πρόβλημα μερικών ημερών, μιλάμε για την μόνιμη εικόνα μιας βρώμικης πόλης σε καιρό που δεν υπάρχουν απεργίες. “Κακές γλώσες” λένε ότι υπάρχουν καθαροί δρόμοι σε γειτονιές αιρετών. Αυτό ο Δήμαρχος κ. Μπάμπαλος θα πρέπει να το λύσει άμεσα και να καταλογιστούν οι ευθύνες στους αρμόδιους αιρετούς και μη, διότι όλοι αυτοί, έχουν δώσει υπόσχεση στους πολίτες ορθής λειτουργίας της πόλης. Είναι ανήκουτο να κινδυνεύει και η δημόσια υγεία το 2015 και δεν είναι καθόλου απλό. ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΡΑ!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ