Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΙΝΚΑ: «Μην αγοράζετε όσπρια και ζυμαρικά» – Νέος γύρος με μποϊκοτάζ μετά το γάλα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά το μποϊκοτάζ του ΙΝΚΑ σε γαλακτοκομικά, ο πρόεδρος του Γιώργος Λεχουρίτης ανακοίνωσε ότι ξεκινάει νέος γύρος μποϊκοτάζ αυτή τη φορά για την ακρίβεια που παρατηρείται σε όσπρια και ζυμαρικά.

Ο πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ., Γιώργος Λεχουρίτης προανήγγειλε μιλώντας στον Realfm 97,8 ότι την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί το επόμενο μποϊκοτάζ, το οποίο θα αφορά στα όσπρια και τα ζυμαρικά.

«Συνεχίζουμε με μποϊκοτάζ στα όσπρια και τα ζυμαρικά, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου» τόνισε ο κ. Λεχουρίτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν ένα κιλό φακές από 1,5 ευρώ πέρυσι να έχει εκτοξευθεί στα 4 ευρώ φέτος».

Το ΚΕΠΚΑ καλεί σε μποϊκοτάζ

Σε μποϊκοτάζ στα σούπερ μάρκετ στα οποία υπεβλήθησαν πρόστιμα για αισχροκέρδεια καλεί τους καταναλωτές το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών από χτες, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Σε πανελλαδικό μποϊκοτάζ σε τέσσερις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ καλεί το ΚΕΠΚΑ, με τις καταναλωτικές οργανώσεις της χώρας να παρακινούν τους καταναλωτές να αναλάβουν ενεργό ρόλο και να «τιμωρήσουν» τις πρακτικές αισχροκέρδειας.

Μάλιστα, η διάρκεια του μποϊκοτάζ θα είναι ανάλογη με τον αριθμό των κωδικών, για τους οποίους το Υπουργείο διαπίστωσε παραβάσεις.

Πιο αναλυτιδά, στην αλυσίδα Βασιλόπουλος διαπιστώθηκε παραβίαση ποσοστού κέρδους σε 23 προιόντα, επομένως τόσες θα είναι και οι μέρες του μποϊκοτάζ των καταναλωτών.

Στον Γαλαξία, τον Κρητικό και το LIDL, πάλι, οι μέρες διπλασιάζονται ανά προϊόν καθώς αυτές οι εταιρείες βρέθηκαν υπότροπες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ