Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ινδοί επιστήμονες ανακάλυψαν νερό στη Σελήνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ινδοί επιστήμονες ανακάλυψαν μεγάλα αποθέματα πάγου νερού σε κρατήρες στη Σελήνη. Αντίστοιχη δήλωση έκαναν ειδικοί του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ποσότητα του υπόγειου πάγου σε βάθος των πρώτων μέτρων είναι πέντε έως οκτώ φορές μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφεται στην επιφάνεια και στους δύο πόλους.

«Η γεώτρηση στη Σελήνη για τη δειγματοληψία ή την εξόρυξη αυτού του πάγου θα είναι επομένως υψίστης σημασίας για μελλοντικές αποστολές και μακροπρόθεσμη ανθρώπινη παρουσία», ανέφερε η δημοσιευμένη έρευνα.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι, σύμφωνα με υποθέσεις, η περιοχή του υδάτινου πάγου στη βόρεια πολική περιοχή της Σελήνης είναι διπλάσια από ό,τι στη νότια. Οι επιστήμονες είπαν επίσης ότι η μελέτη υποστηρίζει την υπόθεση ότι η κύρια πηγή τέτοιου πάγου είναι η απελευθέρωση αερίου κατά τη διάρκεια του ηφαιστείου, στην ιμβριακή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2023, ο ινδικός αυτόματος διαπλανητικός σταθμός Chandrayaan-3 προσγειώθηκε με επιτυχία στην επιφάνεια της Σελήνης.

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ