Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η Pfizer φέρνει νέο χάπι που υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενα χάπι που παρασκευάζεται από την Pfizer φέρεται να είναι εξίσου αποτελεσματικό ως προς την απώλεια βάρους, αλλά λειτουργεί ταχύτερα από το σκεύασμα που περιέχει σεμαγλουτίδη.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από ένα ενέσιμο σκεύασμα για διαβητικούς που έγινε viral, αφού πολλοί celebrities το χρησιμοποιούσαν για πιο γρήγορη απώλεια βάρους, η Pfizer δημιουργεί ένα νέο χάπι που υπόσχεται ακόμη πιο γρήγορα αποτελέσματα από αυτό.

Ειδκότερα, σύμφωνα με το CNBC, η Pfizer παρακολούθησε 411 ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 οι οποίοι λάμβαναν το νέο χάπι δύο φορές την ημέρα και ένα εικονικό φάρμακο. Οι ασθενείς έχασαν περίπου 4,60 κιλά κατά μέσον όρο, κατά τη διάρκεια 16 εβδομάδων, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Medical Association.

Όσοι έκαναν την ένεση με 1 mg από το σκεύασμα, σε εβδομαδιαία βάση έχασαν κατά μέσο όρο 4,45 κιλά σε 30 εβδομάδες.

Τα φάρμακα μιμούνται την ορμόνη GLP-1, η οποία στέλνει σήμα στον εγκέφαλο ότι ο οργανισμός δεν νιώθει πείνα. Την ίδια στιγμή και τα δύο σκευάσματα μπορούν να βοηθήσουν τους διαβητικούς, αφού προκαλούν απελευθέρωση ινσουλίνης από το πάγκρεας, μειώνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αναφέρει η μελέτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ