Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η πρώτη εκτίμηση για τον καιρό του Αγίου Πνεύματος 2024

Δημοσιεύθηκε

στις


Μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό του Αγίου Πνεύματος 2024 έδωσε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Υποχωρεί η θερμοκρασία σε όλες τις περιοχές σήμερα , στη βόρεια ελλάδα αναμένονται και καταιγίδες που θα συνοδεύονται με ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Μάλιστα έδωσε μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό του Αγίου Πνεύματος 2024 σημειώνοντας ότι φαίνεται να επικρατεί ζέστη ίσως και κάποια 40αρια στη Δυτική Ελλάδα, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες.

Χθες ήταν μια ιστορικά ζεστή ημέρα. Σε 136 σταθμούς από τους 500 του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το θερμόμετρο ξεπέρασε και τους 40 βαθμούς. Ρεκόρ θερμοκρασίας είχαμε και στις Κυκλάδες με το θερμόμετρο στη Μήλο 44 βαθμούς, αλλά στην Νάξο έφτασε τους 40, τους 39 στη Μύκονο. Πρώτη φορά πριν τις 15 Ιουνίου στην Αθήνα το θερμόμετρο έφτασε τους 42 βαθμούς με συνεχείς μετρήσεις από το 1890.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα θα παραμείνει όμως υψηλά στα νότια στους 38 με 39 βαθμούς και πιθανόν τοπικά στο εσωτερικό της Κρήτης και 40 βαθμούς. Ενα ψυχρό μέτωπο που κατέρχεται από τα Βαλκάνια θα δώσει όχι μόνο στις γειτονικές χώρες καταιγίδες αλλά και στη βόρεια Ελλάδα δίνοντας τη λήξη του καύσωνα. Μάλιστα τοπικά αυτές οι καταιγίδες μπορεί να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται με ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) ή και (στη Θράκη) και από χαλάζι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ