Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η ΕΥΔΑΠ καλεί τους πολίτες να συμβάλουν στην προστασία του νερού κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΕΥΔΑΠ παραθέτει 8 απλές και πρακτικές συμβουλές για τη λελογισμένη χρήση του νερού.

Η ΕΥΔΑΠ προτρέπει τους καταναλωτές να υιοθετήσουν μια σειρά από εύκολα μέτρα για τον περιορισμό της σπατάλης νερού, με στόχο τη διαφύλαξη των διαθέσιμων αποθεμάτων και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργούν οι συνθήκες καύσωνα στην περιοχή της Αττικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΥΔΑΠ παραθέτει απλές και πρακτικές συμβουλές για τη λελογισμένη χρήση του νερού:

1. Αποφύγετε το πλύσιμο μπαλκονιών και βεραντών με το λάστιχο, ειδικά τις απογευματινές ώρες.
2. Επιδιορθώστε τις βρύσες ή τα καζανάκια που στάζουν. Περίπου 1 λίτρο νερού χάνεται κάθε 10 λεπτά από βρύσες που στάζουν.
3. Ποτίστε τα φυτά και τα λουλούδια κατά τις πρωινές ή βραδινές ώρες (μετά τις 22:00) με ποτιστήρι, όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και το νερό δεν εξατμίζεται.
4. Κλείστε τη βρύση κατά το λούσιμο, το βούρτσισμα των δοντιών, το ξύρισμα ή το πλύσιμο των πιάτων.
5. Λειτουργήστε το πλυντήριο πιάτων ή ρούχων μόνο όταν είναι πλήρες και κατά προτίμηση τις βραδινές ώρες (μετά τις 22:00).
6. Επιλέξτε το χαμηλότερο επίπεδο κατανάλωσης στα καζανάκια.
7. Χρησιμοποιήστε νερό που συλλέγετε από το κλιματιστικό ή τον αφυγραντήρα, για να ποτίσετε τα φυτά σε γλάστρες.
8. Προτιμήστε να κάνετε ντους από το να γεμίζετε την μπανιέρα.

«Με την υιοθέτηση αυτών των μέτρων, μπορούμε να συμβάλλουμε στη διατήρηση αυτού του πολύτιμου πόρου και στη δικαιότερη κατανομή των υδατικών πόρων, ειδικά σε περιόδους καύσωνα όπου η κατανάλωση νερού αυξάνεται σημαντικά», αναφέρει η ΕΥΔΑΠ σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, αναφέρεται πως η ΕΥΔΑΠ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και επενδύσεις ώστε το σύνολο των κατοίκων της Αττικής να έχει αδιάκοπη πρόσβαση σε νερό. Ωστόσο, σε έκτακτες περιστάσεις όπως η περίοδος του καύσωνα, απαιτείται και η συμβολή των καταναλωτών.

Είναι ευθύνη όλων μας να χρησιμοποιούμε το νερό με υπευθυνότητα και σεβασμό, για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον.Τέλος, αναφέρεται ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες παραπλανούν τους καταναλωτές προσφέροντας επενδυτικά προγράμματα με το πρόσχημα της ασφαλιστικής κάλυψης. Αυτά τα προγράμματα είναι αδιαφανή και δημιουργούν προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επίσης, υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των τιμών που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικά νοσοκομεία και αυτών που ισχύουν στη δημόσια ασφάλιση, όπως στην περίπτωση των υπέρογκων χρεώσεων για αναλώσιμο υγειονομικό υλικό.

Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. καλεί τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν για την προστασία των καταναλωτών, διασφαλίζοντας ότι οι ασφαλιστικές υπηρεσίες θα παρέχονται με δίκαιους και διαφανείς όρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ