Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η ΑΕΚ… στο μαρτυρικό χωριό Μπελογιάννης στην Ουγγαρία!

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πολυσυζητημένο βιβλίο ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ταξιδεύει στην ιστορία και συναντά ένα ηρωικό κομμάτι του ελληνισμού… στο χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας! Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στην βιβλιοθήκη του χωριού, θα παρουσιαστεί σε μια εκδήλωση γεμάτη αναμνήσεις, το βιβλίο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη.

Το ελληνικό χωριό της Ουγγαρίας βρίσκεται στο πόδι για τη μεγάλη γιορτή. Είναι η πρώτη φορά που ελληνικός σύλλογος φτάνει ως εκεί, μέσα από την ιστορία του, αλλά και ως φυσική παρουσία.
Το χωριό έχει την δική του ΑΕΚ, την ΑΕΚ Μπελογιάννη η οποία υπήρξε και ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την συγγραφή του βιβλίου, όπως εξηγεί ο συγγραφέας στον πρόλογο του.
Το βιβλίο – πολυτελές λεύκωμα, καταγράφει όλες τις ομάδες του πλανήτη που λέγονται ΑΕΚ ή έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό.
Η 2η έκδοση, εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Νότιος Άνεμος”. Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού.
Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού και αναδεικνύει κάθε μια από τις προσπάθειες αυτές… 361 συνολικά, μέσα από 320 πολύχρωμες σελίδες με περισσότερες από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων.
Τεράστια είναι η κινητοποίηση για την μεγάλη γιορτή του Σαββάτου. «Ο τόπος μας θα μυρίσει Ελλάδα…» λένε με συγκίνηση οι κάτοικοι του χωριού.
Στην εκδήλωση Θα προβληθούν ειδικά αφιερώματα με αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό και βίντεο, σε γιγαντοοθόνη, ενώ θα μιλήσουν οι άνθρωποι που ίδρυσαν την ΑΕΚ Μπελογιάννη και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που τίμησαν την φανέλα με τον δικέφαλο αετό στην Ουγγαρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ