Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επιστροφή στα θρανία με self test προτείνει ο Σαρηγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την αποκλιμάκωση της πανδημίας αλλά και για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία αναφορικά με τα μέτρα που ακούγονται, μίλησε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εξήγησε ότι μετά από τα μέσα Σεπτεμβρίου μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ή αλλιώς αλλαγή στην κλίση της επιδημιολογικής καμπύλης, λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών που επικρατούν τώρα ή λόγω νέων παραραλλαγών.

“Ο λόγος της αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου είναι το γεγονός ότι σε τοπικό επίπεδο, στα τουριστικά μέρη, αναπτύχθηκε σε μεγάλο ποσοστό φυσική ανοσία διότι πολύς κόσμος μολύνθηκε, δεν κάναμε κάτι για να σταματήσουμε την Όμικρον 4-5. Γυρνώντας στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις από τις διακοπές τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Τα κρούσματα θα μπουν σε μια πολύ μεγαλύτερη ‘δεξαμενή‘”, δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σαρηγιάννης

 Self test στα σχολεία

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι καλό θα ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία αφού κάνουν ένα self test, ενώ για την επιβολή μέτρων υπογράμμισε ότι “ανοίγοντας τα σχολεία με κανένα μέτρο μπορεί να είναι εντάξει για τις 12 Σεπτέμβρη” αλλά δεν ξέρει όπως είπε “αν θα είναι οκ για τις 29 Σεπτέμβρη”.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ότι για αυτές τις μέρες θα συνεχίσει να υπάρχει μια πτώση στους δείκτες, ωστόσο αναμένεται μια μικρή επιβράδυνση λόγω των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ