Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επιπλέον μεταβολές στη διάθεση προϊόντων κομμωτικής σε σουπερμάρκετ, λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέες αλλαγές στη διάθεση προϊόντων κομμωτικής, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε το πρωί το Σαββάτου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, που τέθηκαν ήδη σε ισχύ από εχθές, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, προβλέπεται πως, στα σούπερ μάρκετ, στο λιανεμπόριο και στα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. 

Για πάνω από 2 προϊόντα η απαγόρευση

Αυτό ισχύει εφόσον η πώληση αφορά σε περισσότερα από 2 τεμάχια προϊόντων ανά κωδικό είδους και ανά πελάτη. Η πώληση περισσότερων τεμαχίων προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση ανά κωδικό σε πελάτη επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Η διάταξη απαγόρευσης πώλησης προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση από σούπερ μάρκετ (ΚΥΑ ΦΕΚ5401/Β/ 20 Νοεμβρίου 2021):

«Ειδικά στα σούπερ μάρκετ απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα, εφόσον η πώληση αφορά σε περισσότερα από δύο τεμάχια προϊόντων ανά κωδικό είδους και ανά πελάτη. Η πώληση περισσότερων τεμαχίων προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση ανά κωδικό σε πελάτη επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ