Επίθεση με βιτριόλι: Τρία πρόσωπα στο “κάδρο” της ΕΛ.ΑΣ. – “Μιλούν” σήμερα τα κινητά τηλέφωνα

0

Εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας στην υπόθεση της 34χρονης, αφού οι θέσεις τοποθεσίας κινητών τηλεφώνων, σε συνδυασμό με τις καταθέσεις υπόπτων για το βάρβαρο περιστατικό, πιθανότατα θα ρίξουν φώς στην δολοφονική επίθεση.

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται λεπτομερώς με την υπόθεση σήμερα θα έχουν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα από την «σάρωση» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Με αυτά τα δεδομένα θα τοποθετήσουν τους υπόπτους στον «χάρτη» της ευρύτερης περιοχής της Καλλιθέας. Σημειώνεται ότι στις καταθέσεις τους τα άτομα που έχουν μπει στο κάδρο ως ύποπτα από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν αποκαλύψει το σημείο που βρίσκονταν πριν και μετά την επίθεση. Ετσι με τα αποτελέσματα από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα εξακριβωθεί εάν οι ύποπτοι ισχυρίστηκαν την αλήθεια στις Αρχές ή προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν τις τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που έχουν στην κατοχή τους οι ίδιοι και συγγενικά τους πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες στα πρώτα αποτελέσματα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας θα φανερώσουν τις συσκευές που είναι ενεργοποιημένες στην περιοχή το χρονικό διάστημα της επίθεσης. Οι συνδέσεις των υπόπτων και αυτές που ενεργοποιούνται στην Καλλιθέα κατά την επίθεση, θα τοποθετηθούν στο λογισμικό Intelligence 2, το οποίο θα αναδείξει την πιθανότητα ταύτισης αυτών των συνδέσεων, ενώ θα γίνεται παράλληλη έρευνα με «γυμνό μάτι».

Μετέπειτα, σε περίπτωση που η παρουσία κάποιου υπόπτου επιβεβαιωθεί στην ευρύτερη περιοχή, τότε εκείνος θα πρέπει να βρει πειστικές εξηγήσεις και να εξηγήσει γιατί τα αποτελέσματα από τη σάρωση των κεραιών δεν συμβαδίζουν με όσα είχε αναφέρει στις αρχικές καταθέσεις που είχαν ληφθεί. Εάν δεν καταφέρει να πείσει τις Αρχές, τότε αυτόματα θα τοποθετηθεί στην κορυφή της λίστας με τους υπόπτους για την επίθεση με το βιτριόλι στην 34χρονη.

Η νεαρή κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο, έχοντας υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης, καθώς το 93% του προσώπου της φέρει σοβαρότατα εγκαύματα.

Ωστόσο, όλα τα προαναφερθέντα προκειμένου να βοηθήσουν τις έρευνες, προϋποθέτουν κάποιο λάθος της μαυροφορεμένης δράστιδας, δηλαδή να είχε στην κατοχή της το κινητό της κατά την επίθεση ή ακόμη και κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικών ενεργειών σε άλλο χρόνο, όταν μάλιστα μπορεί να μην δικαιολογείται η διέλευση και παρουσία της στην Καλλιθέα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ήταν μία απόφαση της στιγμής, που δεν ήταν προμελετημένη, γιατί αν η δράστιδα είχε σχεδιάσει με λεπτομέρειες την επίθεση δεν θα είχε στην κατοχή της κινητό τηλέφωνο κάτι που θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την πορεία των ερευνών.

Σοβαρές ενδείξεις για 2-3 πρόσωπα

Παράλληλα, χρήσιμες πληροφορίες που θα πιθανότατα να βοηθήσουν στη συνέχεια των ερευνών αναμένεται να φανούν και από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου της νεαρής κοπέλας. Έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν συχνές επαφές της 34χρονης, ύποπτα ή απειλητικά μηνύματα, SMS, ακόμη και επικοινωνίες από email και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook. Instagram κλπ).

Οι Αρχές σε πρώτο στάδιο είχαν τοποθετήσει στο «κάδρο» 12 πρόσωπα εκ των οποίων οι περισσότεροι εμφάνισαν ισχυρό άλλοθι, που εξακριβώθηκε, ωστόσο για 2-3 πρόσωπα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, αλλά λιγοστά στοιχεία μέχρι στιγμής που θα μπορούσαν να αποδώσουν κατηγορίες για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης κοπέλας από την Αμφιλοχία.

Νέα συνάντηση κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ. με την 34χρονη

Ακόμη, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών εξακολουθεί να επεξεργάζεται όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει ληφθεί, όχι μόνο από τις κάμερες ασφαλείας στο σημείο, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της επίθεσης, προσπαθεί να ξεκαθαρίσει την εικόνα όταν εμφανίζεται μία ύποπτη γυναίκα. Στη συνέχεια, αστυνομικοί θα τη δείξουν στην 34χρονη μήπως μπορέσει να την αναγνωρίσει.

Σημειώνεται, ότι κλιμάκιο αστυνομικών επισκέφθηκε χθες, για ακόμη μία φορά, την άτυχη γυναίκα στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, αλλά δεν προέκυψε κάτι νεότερο. Η 34χρονη δεν μπόρεσε να θυμηθεί κάτι παραπάνω από όσα έχει καταθέσει έως τώρα. Σήμερα αναμένεται να την επισκεφθούν εκ νέου αστυνομικοί που διευρευνούν την υπόθεση. Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.