Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι: Τα νέα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Προς Αγία Ελεούσα ή προς Μοσχάτο διέφυγε πιθανόν η γυναίκα που επιτέθηκε στη 34χρονη. Φέρεται να ήξερε πολύ καλά την πορεία διαφυγής ακολουθώντας τα “τυφλά σημεία” που δεν έπιαναν οι κάμερες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το Σαββατοκύριακο για την πορεία των ερευνών των αντρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στην προσπάθεια να φτάσουν στην εξιχνίαση της σοκαριστικής επίθεσης με βιτριόλι από μία άγνωστη μέχρι στιγμής γυναίκα σε βάρος της 34χρονης, το πρωί της Τετάρτης, στην είσοδο των γραφείων της ασφαλιστικής εταιρείας που εργάζεται, επί της οδού Θησέως 214, στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν σχηματίσει ήδη μία καλή εικόνα για την πιθανή κατεύθυνση διαφυγής της δράστιδος και έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στα συγκεκριμένα σημεία, αναζητώντας απαντήσεις που ενδεχομένως να προκύψουν ακόμα και εντός του Σαββατοκύριακου.

Η γυναίκα αυτή ενδεχομένως γνώριζε άριστα την περιοχή και ακολούθησε ένα μοτίβο διαφυγής που της πρόσφερε κάλυψη από τις υπάρχουσες κάμερες στο σημείο. Ακολούθησε δηλαδή μία διαφυγή μέσα από «τυφλά» στις κάμερες σημεία που μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι και προδίδει προμελέτη στην επίθεσή της.

Όπως έχουν διαπιστώσει οι αστυνομικοί, η ίδια η κοπέλα τους είπε πως η δράστης αμέσως μετά την επίθεση την ακολούθησε καθώς έτρεχε έξω και διέφυγε από πίσω της. Εάν έστριβε αριστερά από την είσοδο των γραφείων θα την έπιανε αμέσως η κάμερα της διπλανής καφετέριας, ενδεχομένως λοιπόν έστριψε δεξιά προς την Θησέως, εκμεταλλευόμενη την πυκνή δεντροστοιχία και αμέσως μετά πάλι δεξιά προς το παρκάκι της Αγίας Ελεούσας ή προς τα κάτω την Θησέως, με κατεύθυνση το Μοσχάτο.

Οι αστυνομικοί εδράζουν την σκέψη τους αυτή από το γεγονός, ότι αν έστριβε με κατεύθυνση την Αθήνα υπήρχε κάμερα με άριστη οπτική που θα την έπιανε, έχει αναλυθεί και δεν έχει προκύψει τίποτα.

Αντιθέτως, στην κατεύθυνση προς Αγία Ελεούσα και προς Μοσχάτο η δράστης μπορούσε να εκμεταλλευτεί και το γεγονός ότι όλοι οι περίοικοι και οι περαστικοί είχαν στραμμένη την πλάτη του προς την Θησέως και το βλέμμα τους στραμμένο προς το φαρμακείο και το θύμα.

Από αυτά τα σημεία, οι Αρχές αναμένουν να τους παραδοθούν δύο βιντεοληπτικά υλικά από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης εντός του Σαββατοκύριακου ώστε να αναλυθούν ενδελεχώς, με την ελπίδα να προκύψει κάτι αξιοποιήσιμο για τις Αρχές.

Μαρτυρίες γειτόνων που αναφέρουν ότι πριν μερικούς μήνες είχε γίνει μία φασαρία στην εργασία του θύματος, όπως και κάποιοι συσχετισμοί, αξιολογούνται από την Αστυνομία και διερευνώνται, όπως επίσης έχει αξιολογηθεί και μαρτυρία για έναν τσακωμό στην περιοχή που έμενε, αλλά ως προς αυτό δεν έχει προκύψει κάτι.

Οι καταθέσεις από άτομα του επαγγελματικού και φιλικού της κύκλου συνεχίζονται όπως επίσης αναμένεται άδεια για άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου και των διαδικτυακών της εφαρμογών. Πριν 2-3 χρόνια στον λογαριασμό της στο Facebook έχει εντοπιστεί κάποια έντονη συνομιλία αλλά δεν συσχετίζεται με το πρόσφατο περιστατικό και έτσι η έρευνα θα επικεντρωθεί σε τυχόν πρόσφατα ευρήματα.

Αυτό που έχει όμως την μεγαλύτερη σημασία και στην οποία πράγματι δίνουν βάση οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση, είναι το ραντεβού που έχουν με την 34χρονη, την Κυριακή, στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Θεωρούν ότι της έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο που χρειαζόταν για τις δύσκολες επεμβάσεις που έκανε και το σοκ που υπέστη και ρίχνουν όλο το βάρος τους σε αυτή την επαφή με το θύμα, με την ελπίδα είτε να ανακαλέσει στην μνήμη της κάτι από την στιγμή της επίθεσης, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πιθανή ταυτοποίηση της ύποπτης είτε να ανακαλέσει στην μνήμη της γεγονότα από την προσωπική της ζωή ή ακόμα και να θελήσει να εκμυστηρευτεί στους αστυνομικούς κάτι, που θα μπορούσε να εξηγήσει τα κίνητρα της επίθεσης αλλά και να αποκαλύψει της ταυτότητα της δράστιδος.

Υπενθυμίζεται πως τα μόνα λίγα λόγια που είχαν καταφέρει να αποσπάσουν οι αστυνομικοί από την πρώτη ολιγόλεπτη επαφή με το θύμα, ήταν ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει ποιος και γιατί το έκανε αυτό, πως όλα συνέβησαν αστραπιαία και ότι το μόνο που πρόλαβε να δει είναι ότι η δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα, σίγουρα δεν ήταν ξανθιά όπως είπε στους αστυνομικούς και ενδεχομένως φορούσε σκουφί, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρη για το τελευταίο. Πηγή: news247.gr

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Σοφία

    24 Μαΐου 2020 at 5:14 μμ

    Γιατί οι αρχές δεν αναζητούν το σημείο από όπου αγόρασε το βιτριόλι η εν λόγω κυρία? Πόσοι άνθρωποι αγοράζουν βιτριόλι – στις μέρες μας – από φαρμακείο (νομίζω ελάχιστοι) ή άλλο κατάστημα και δει γυναίκες τον τελευταίο καιρό? Από εκεί θα έπρεπε να ξεκινήσει η αστυνομία αναζητώντας μάρτυρες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ