Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επί ποδός πάνω από 4.000 αστυνομικοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Δρακόντεια τα μέτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Επί ποδός βρίσκονται πάνω από 4.000 στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την ΕΛΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Δρακόντεια τα μέτρα ενόψει των συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε κατάσταση συναγερμού είναι η Ελληνική Αστυνομία με αφορμή τις συγκεντρώσεις για τη συμπλήρωση (σήμερα) 14 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και την «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού.

Αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες θα βρίσκονται επί ποδός σε διάφορα σημεία της Αθήνας αλλά και της συμπρωτεύουσας. Παράλληλα, ιπτάμενα μέσα της ΕΛΑΣ όπως ελικόπτερο και drones θα μεταφέρουν ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Παράλληλα σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12:00 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18:00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ