Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επέκταση Λ. Κύμης: Στήριξη στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμα ένα σύμμαχο στην διεκδίκηση των βέλτιστων δυνατών, για την πόλη και τους κατοίκους, συνθηκών κατασκευής της επέκτασης της λεωφόρου Κύμης στα όριά του εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενώνει τη φωνή της με αυτή του Δήμου ζητώντας από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η διάνοιξη της Κύμης κατά μήκος του Ηρακλείου να γίνει με σκεπαστό το κομμάτι του δρόμου στο ύψος της επιφάνειας του εδάφους, ούτως ώστε στο νέο χώρο που θα δημιουργηθεί να κατασκευαστεί ένα πρότυπο αθλητικό συγκρότημα αποκλειστικά για αγώνες μπάσκετ 3Χ3. Είχε προηγηθεί σχετική πρωτοβουλία, επιστολή και συνάντηση, του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου, προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ευάγγελο Λιόλιο, στην οποία ο δήμαρχος εξηγούσε τη θέση, τα αιτήματα και τις προτάσεις του Δήμου και των δημοτών γύρω από την κατασκευή του έργου της επέκτασης της λεωφόρου Κύμης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ο κ. Νίκος Μπάμπαλος εξήγησε στον κ. Λιόλιο ότι το Ηράκλειο απαιτεί η επέκταση της λεωφόρου στα όρια της πόλης να γίνει με σκεπαστό όλο το τμήμα του νέου δρόμου που θα προκύψει έτσι ώστε, αφενός να μην υπάρξει ακόμα μια διχοτόμηση της πόλης, θίγοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, αφετέρου να δημιουργηθεί μια νέα, μεγάλη κοινόχρηστη έκταση εντός της οποίας, όπως έχει ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, να κατασκευαστούν χώροι πρασίνου και αθλητισμού.

Ο δήμαρχος, μάλιστα, εξειδίκευσε αυτή τη θέση και πρότεινε στον πρόεδρο της ΕΟΚ να συνδιεκδικήσουν, εκτός από την υπογειοποίηση με σκεπαστό το κομμάτι της επέκτασης της Κύμης, την κατασκευή στην επιφάνεια ενός ολοκληρωμένου αθλητικού συγκροτήματος για αγώνες και προπονήσεις μπάσκετ 3 on 3, το οποίο θα περιλαμβάνει κεντρικό γήπεδο και βοηθητικούς χώρους. Αυτό το συγκρότημα θα είναι το πρώτο το οποίο θα δημιουργηθεί στην Αττική και θα βάλει το Ηράκλειο στον χάρτη του πανελλήνιου αλλά και του πανευρωπαϊκου μπάσκετ καθώς το 3Χ3, πέρα από ότι αποτελεί πλέον ολυμπιακό άθλημα, έχει τρομερή άνοδο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Βεβαίως, πέρα από τις διεθνείς διοργανώσεις που θα μπορεί να φιλοξενεί αλλά και την προετοιμασία των εθνικών ομάδων, το αθλητικό αυτό συγκρότημα θα είναι στη διάθεση των Ηρακλειωτών για να μπορούν να αθλούνται μικροί και μεγάλοι.

Ο κ. Λιόλιος συμφώνησε με την πρόταση αυτή, τονίζοντας μάλιστα στην απαντητική του επιστολή πως «ένα εξειδικευμένο, σύγχρονο κέντρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και θα δίνει τη δυνατότητα κατάλληλης προετοιμασίας των Εθνικών μας Ομάδων, σαν αυτό που μπορεί να κατασκευαστεί στην εν λόγω τοποθεσία, θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος στην Ελλάδα».

 

 

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τη διεκδίκηση για τη βελτίωση των όρων κατασκευής της επέκτασης της λεωφόρου Κύμης στα όρια του Δήμου μας υπογραμμίσαμε ότι θα το κάνουμε με σοβαρότητα, σχέδιο και προτάσεις που θα ευνοούν την τοπική κοινωνία και όχι απλά με κινήσεις εντυπωσιασμού για το φαίνεσθαι οι οποίες, όμως, δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας εξασφαλίζουμε όσο το δυνατό περισσότερους και δυνατούς συμμάχους. Χαίρομαι που η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι πλέον στην ομάδα μας για να διεκδικήσουμε μαζί τη δημιουργία ενός πρότυπου αθλητικού κέντρου μπάσκετ 3Χ3 στο Ηράκλειο, το οποίο θα στρέψει τα φώτα της διεθνούς καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας. Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα μέχρι τον τελικό στόχο, που δεν είναι άλλος παρά να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον Δήμο και τους δημότες μας», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ