Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΕΜΣΤ: Σε ισχύ η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε το Σωματείο Εργαζομένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Συλλογική Σύμβαση υπέγραψε το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με το Δ.Σ. του Μουσείου, αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος 4484 του 2017.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανακοίνωσε:

«Όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο το ΥΠ.ΠΟ.Α. όσο και το Υπουργείο Οικονομικό απέρριψαν την συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων που αφορούσαν οικονομικές παροχές και παροχές σε είδος. Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση που εφαρμόζει μια σκληρά αντεργατική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους τόσο του ιδιωτικού όσο και του Δημόσιου Τομέα.

Ο νόμος Χατζηδάκη διευρύνει ακόμα πιο πολύ την συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και την κατάργηση των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων, που είχαν απομείνει από την συνεχόμενη εφαρμογή εδώ και μια δωδεκαετία μνημονικών νόμων.

Μέσα σε μια τέτοια συγκυρία η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ακόμα και αν δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, είναι ένα βήμα για την ανασυγκρότηση των αντιστάσεων των εργαζομένων και την αναχαίτιση της επίθεσης που δέχονται από τις κυβερνητικές πολιτικές και τις επιδιώξεις των εργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι στο Ε.Μ.Σ.Τ., όπως και σε πολλά εποπτευόμενα, από το ΥΠ.ΠΟ.Α. Ν.Π.Ι.Δ. χρόνια τώρα ταλανίζονται από το θολό και σε μεγάλο βαθμό ακαθόριστο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους φορείς που εργάζονται.

Με την υπογραφή της πρώτης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στο Ε.Μ.Σ.Τ. επιτέλους ρυθμίζονται μια σειρά από θεσμικά εργασιακά δικαιώματα. Ενώ σε μεγάλο βαθμό διασφαλίζεται η εναρμόνιση των δικαιωμάτων μας σε σχέση με αυτά των συναδέλφων μας στο ΥΠ.ΠΟ.Α.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ