Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εμβόλιο: Άνοιξε το emvolio.gov.gr για την τρίτη δόση – Ραντεβού σε όσους έχουν κλείσει 5,5 μήνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρωί του Σαββάτου (20/11) η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε και μέσα από εκεί μπορούν οι πολίτες να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση εμβολιασμού, όσοι έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την προηγούμενη.

Υπενθυμίζεται πως η τρίτη δόση θα γίνεται με τα σκευάσματα Pfizer, AstraZeneca ή Moderna, ενώ η αναμνηστική δόση  θα γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Η τρίτη δόση έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο με στόχο την ενίσχυση της ανοσίας η οποία μειώνεται αισθητά μετά την πάροδο έξι μηνών από την προηγούμενη, ενώ παράλληλα αυξάνει ην αντισωματική απάντηση, ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μειώνει το ποσοστό της λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους (με δύο δόσεις) άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του, ενώ όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο των νέων μέτρων, θα δοθεί περιθώριο ενός μήνα για τον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ