Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εμβολιασμός covid-19: Από Δευτέρα κανονικά τα πρόστιμα – Ποιοι εξαιρούνται

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών και στην πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο υπουργός έκρινε πως το μέτρο είχε αποτελεσματικότητα, καθώς από τους 550.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι μισοί περίπου έχουν πλέον εμβολιαστεί.

Σε ότι αφορά το πρόστιμο των 50 ευρώ, που θα βεβαιωθεί από την επόμενη Δευτέρα για τον μισό Ιανουάριο, είπε ότι θα κληθούν να το πληρώσουν και όσοι ναι μεν έχουν κλείσει ραντεβού αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

Αυτοί που δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο είναι, όσοι έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν κατ΄ οίκον, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη και όσοι έχουν υποβάλλει ένσταση και τελικά θα δικαιωθούν.

 Η πορεία της πανδημίας

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε, πως η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι υπάρχει μια σταθερή μείωση των κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι περιμέναμε την κορύφωση λίγο αργότερα, αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης ενώ η αναλογία των κρουσμάτων με την παραλλαγή Όμικρον είναι 9 προς 1 σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, η εικόνα στις νοσηλείες είναι διαφορετική και είναι μοιρασμένες.

Σε ότι αφορά την οδηγία που έχει δοθεί και επιτρέπει στους νοσήσαντες να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την πέμπτη ημέρα από την νόσηση αν δεν έχουν συμπτώματα ακόμη και χωρίς αρνητικό τεστ, ο κ. Πλεύρης είπε, ότι είναι καθαρά επιστημονικό θέμα κι αυτό προτείνουν οι ειδικοί. Ανέφερε επίσης, πως όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μηδαμινός ή έστω πολύ μικρός.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ