Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Έκλεισε η Εθνική Οδός

0
Φωτογραφία: lifo.gr

Συνεχίζει να καίει μεγάλη δασική έκταση η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Βαρυμπόμπη.

Στην ευρύτερη περιοχή σημειώθηκαν μάλιστα και αρκετές εκρήξεις από πυλώνες με ηλεκτροφόρα καλώδια, με τις φλόγες πλησιάζουν τώρα και τα καλώδια υψηλής τάσης.

Η φωτιά μαίνεται στην Άνω Βαρυμπόμπη, προς το παρόν σε μεγάλη απόσταση από τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου. Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι αλλεπάλληλες αναζωπυρώσεις τόσο στο ανατολικό όσο και στο δυτικό μέτωπο, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Μιχάλης Βρεττός. «Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μόνο με τα εναέρια μέσα», πρόσθεσε ο ίδιος, διαβεβαιώνοντας πως για την ώρα δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Η νέα Εθνική Οδός έκλεισε στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος του Αγίου Στεφάνου. Κατασκήνωση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης με 80 παιδιά εκκενώθηκε και οι ανήλικοι έχουν επιστρέψει στις οικογένειές του. Η αστυνομία έχει διακόψει επίσης την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στις οδούς: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επίσης εκτίμησε πως οι εναέριες δυνάμεις «θα κάνουν την διαφορά», καθώς η βλάστηση είναι πολύ πυκνή για τις επίγειες δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής και ο αντιπύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης είπε πως στις επιχειρήσεις συμμετέχουν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Σε επιφυλακή είναι και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς η φωτιά έφτασε σε σχετικά μικρή απόσταση από τα καλώδια υπερυψηλής τάσης που τροφοδοτούν με ρεύμα γειτονικές περιοχές όπως η Κηφισιά.

 

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία

Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

«Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Εν τω μεταξύ, επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) που νωρίτερα εκτός λειτουργίας νωρίτερα, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

 

[Πηγή: lifo.gr]

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.