Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εθνική Λυρική Σκηνή: Πρόσκληση συμμετοχής σε διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας για εφήβους

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσκαλούν εφήβους ηλικίας 14 έως 18 ετών στη φετινή μεικτή ομάδα Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο του τέταρτου κύκλου του «Co-OPERAtive». Το πρόγραμμα, που έλαβε το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, αποτελεί ένα διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας για νέους, το οποίο φιλοδοξεί να φέρει την όπερα κοντά στο εφηβικό κοινό και να αναδείξει την ομορφιά της πολιτισμικής ποικιλομορφίας της σύγχρονης Αθήνας μέσα από τη δύναμη της μουσικής να ενώνει. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Έκφραση και το Κοινωνικό ΕΚΑΒ.

 

Kάθε χρόνο φιλοξενεί μεικτή ομάδα 30 νέων από διαφορετικές εθνικότητες, σχολεία και γειτονιές της Αττικής σε μια σειρά εργαστηρίων μουσικής, θεάτρου και χορού, με στόχο να αναπτύξουν μια κοινή καλλιτεχνική γλώσσα για να συνδημιουργήσουν ένα δικό τους πρωτότυπο έργο. Τα μέλη της ομάδας του «Co-OPERAtive», υπό την καθοδήγηση των διακεκριμένων καλλιτεχνών που επιλέγονται κάθε φορά για την υλοποίηση των εργαστηρίων, έχουν την ευκαιρία μέσω της τέχνης να διαπραγματευτούν επίκαιρα ζητήματα, να μοιραστούν προσωπικές ανησυχίες και να κυοφορήσουν τη δική τους καλλιτεχνική ιδέα. Κατά τη διαδικασία, οι συμμετέχοντες σταδιακά εξελίσσουν την αρχική ιδέα, τη μετατρέπουν σε ολοκληρωμένη παράσταση μουσικού θεάτρου και την παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό με τη λήξη του προγράμματος.

 

Γι’ αυτήν την καλλιτεχνική περίοδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣ όσοι λάβουν μέρος θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιλεγμένες παραστάσεις όπερας, μουσικού θεάτρου και μπαλέτου της σεζόν 2023/24 της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του χώρου και να εξοικειωθούν με τα ποικίλα στάδια προετοιμασίας μιας παραγωγής.

 

Για τη συμμετοχή δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις στη μουσική, το θέατρο ή τον χορό. Εντούτοις, οποιαδήποτε προηγούμενη ερασιτεχνική ή επαγγελματική σχέση με τις παραπάνω τέχνες θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων, ενώ βασική προϋπόθεση αποτελεί η όρεξη, το ενδιαφέρον και η διαθεσιμότητα τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των εργαστηρίων, των προβών και της τελικής παράστασης.

 

Συντελεστές προγράμματος: Πάνος Ηλιόπουλος (Μουσική σύνθεση), Αργυρώ Χιώτη (Σκηνοθεσία), Παύλος Θανόπουλος (Σκηνικά, κοστούμια), Νίκος Ζιάζιαρης (Υπεύθυνος εργαστηρίων μουσικής), Ελένη Μολέσκη (Υπεύθυνη εργαστηρίων θεάτρου, δραματουργία), Κατερίνα Γεβετζή (Υπεύθυνη εργαστηρίων χορού).

 

Υποβολή συμμετοχής έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=DIhUZq57kE2WPOqQnl0k_RYr7l5n1OxJns467hvWSFJUMTk0UllWWUw3TFUxV1pKME84NVM4QUkxNy4u (ελληνικά) και εδώ https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=DIhUZq57kE2WPOqQnl0k_RYr7l5n1OxJns467hvWSFJUN0cxT1NVNVlLM0FSVFVCU1pIUE4yOVpSVS4u (αγγλικά).

 

Ημέρες και ώρες εργαστηρίων: κάθε Δευτέρα, 17.30-20.30. Έναρξη: Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023. Ηλικίες: 14-18 ετών. Τελική παράσταση: Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, 20.30, Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ.

 

Πληροφορίες:[email protected], 2130885752 / 2130885755 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-18.00).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ