Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Διακοπές ρεύματος: Έγγραφο “φωτιά” δείχνει τις ευθύνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκαλυπτικό έγγραφο που φανερώνει ποιος τελικά έχει την ευθύνη για το κλάδεμα των δέντρων πλησίον στις κολώνες και τα καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης και ουσιαστικά απαντάει στο «τις πταίει» για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε όλο το λεκανοπέδιο, ήρθε στο φως χθες σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Κάνοντας τον απολογισμό της δράσης του Δήμου το τριήμερο της κακοκαιρίας, ο δήμαρχος της Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, παρουσίασε έγγραφο που απηύθυνε στις 15 Ιανουαρίου 2021 η ΔΕΔΔΗΕ στα δασαρχεία και τους δήμους όλων των Βορείων Προαστίων, με το οποίο, ουσιαστικά, δηλώνει ότι είναι τα δικά της συνεργεία που πραγματοποιούν τα κλαδέματα δέντρων πέριξ των εγκαταστάσεων ηλεκτροδότησης, ζητώντας από τα δασαρχεία την άδεια να πραγματοποιήσει τις σχετικές παρεμβάσεις και από τους δήμους και τους πολίτες να υποδείξουν τα σημεία που χρίζουν εργασιών.

Ειδικότερα, στο σημείο 5β του εγγράφου η ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει: «Τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δασαρχείου και των Δήμων ή των Κοινοτήτων καθώς και τους κατοίκους να συνεργαστούν και να μας βοηθήσουν στο έργο μας αυτό. Ειδικότερα παρακαλούμε να γνωστοποιείται αμέσως στις Υπηρεσίας μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάθε περίπτωση επαφής ή επικίνδυνης γειτνίασης κλαδιών δένδρων με εναέρια δίκτυα, που θα πέσει στην αντίληψή τους, για να φροντίζουμε για το κλάδεμά τους αμέσως και εκτός προγράμματος».
«Είναι φανερό», αναφέρει ο κ. Μπάμπαλος, «ποιος έχει την ευθύνη για τα κλαδέματα λοιπόν την στιγμή που ο δικός μας ο Δήμος αποστέλλει τακτικότατα τα σημεία που ζητάει η ΔΕΔΔΗΕ να υποδείξουμε».
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την παρέμβαση του δημάρχου εδώ
Να σημειωθεί ότι σχετικά ανακοίνωση έχει βγάλει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος η οποία βάλει κατά της ΔΕΔΔΗΕ χρεώνοντάς της την ευθύνη για αυτό που έγινε τα τελευταία 24ωρα στην Αττική. Δείτε την ανακοίνωση εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ