Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Δεν μπορούν να κλείνουν κάθε χρόνο τα σχολεία»: Πότε πρέπει να κρατήσετε τα παιδιά στο σπίτι

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν ανοιχτά – παρά την έξαρση των ιώσεων – ενώ έδωσε οδηγίες στους γονείς για το πότε θα κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι.

Δεν μπορούν να κλείνουν κάθε χρόνο τα σχολεία εξαιτίας των ιώσεων, δήλωσε η γιατρός Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι οι μητέρες πρέπει να εξοπλίσουν τα παιδιά τους με αντισηπτικά και να φροντίσουν να τα υποβάλουν σε τεστ γρίπης ή Covid πριν τα στείλουν πίσω στις τάξεις.

Παράλληλα υπενθύμισε πως ακόμη και με ελαφρά συμπτώματα, τα παιδιά θα πρέπει να μένουν στο σπίτι.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε πως τα παιδιά κατά τη διάρκεια των διακοπών επισκέπτονταν παιδότοπους, εμπορικά κέντρα και φίλους τους, γεγονός που δε δικαιολογεί το ενδεχόμενο να κλείσουν τώρα τα σχολεία.

Τι να κάνετε αν δεν βρίσκετε το φάρμακο που συνταγογράφησε ο παιδίατρος

Ταυτόχρονα η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως όταν το φάρμακο, που έχει συνταγογραφηθεί από το γιατρό, έχει εξαντληθεί από τα ράφια των φαρμακείων, οι γονείς καλό θα ήταν να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε κοντινό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Παράλληλα επισήμανε πως σε μεγάλο ποσοστό τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν γενόσημα φάρμακα, για αυτό και οι γονείς δε θα πρέπει να τα φοβούνται καθώς είναι κάτι που το αποφασίζει ο προσωπικός γιατρός ή ο παιδίατρος.

Τέλος χαρακτήρισε «απαραίτητο» τον εμβολιασμό για τη γρίπη, καθώς όπως ανέφερε μόλις 2,6 εκατ. έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με 4,5 εκατ. το περασμένο έτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ