Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμαρχος Πόρου: «Από ψηλά, η άρνηση της αστυνομίας να εφαρμόσει τη νομοθεσία κατά του κορωνοϊού»

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέες βολές κατά της Αστυνομίας και της αδιαφορίας της, στα φαινόμενα παράβασης των μέτρων κατά του κορονοϊού, εξαπέλυσε απόψε ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, θεωρώντας την ως κύρια υπεύθυνη για την αύξηση των κρουσμάτων στο νησί, το οποίο από το πρωί της Παρασκευής και για 10ημέρες είναι σε αυστηρό «lockdown».

Μιλώντας στο βραδινό ραδιόφωνο δελτίου του realfm με τον Τάκη Σπηλιόπουλο, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας πως θεωρεί ότι «ήταν από ψηλά η συνειδητή άρνηση της αστυνομίας να εφαρμόσει τη νομοθεσία κατά της διασποράς του κορονοϊού».

Όπως είπε, είχε στείλει τουλάχιστον δέκα έγγραφα για τη στάση μη παρέμβασης από τα στελέχη της αστυνομίας στο νησί, αρχής γενομένης από τις 3 Ιούλη, ξεκινώντας από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και φτάνοντας ιεραρχικά μέχρι το ανώτερο επίπεδο, «και μόλις την περασμένη Δευτέρα, πριν έρθει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, πήρα απάντηση ότι η αστυνομία τηρεί το νόμο».

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο Γ. Δημητριάδης, είχε καταγγείλει πως σε αντίθεση με τους ελέγχους που έκανε ο Δήμος Πόρου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έβρισκε παραβάσεις και σφράγιζε τις επιχειρήσεις, τα στελέχη της αστυνομίας στο νησί δεν έκαναν τη δουλειά τους. Αναγκάζονταν από την υπερβολική πίεση που τους ασκούσε να κάνουν κάποιους ελέγχους «αλλά δεν έγραφαν παραβάσεις (πρόστιμα κ.λπ.). Κι όταν δεν υπάρχει καταγραφή της παράβασης, τότε οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται».

Μάλιστα, έκανε λόγο για εξόφθαλμες περιπτώσεις, όπου οι αστυνομικοί «εφάρμοσαν κάποιους νόμους του 1980 λες και ήμασταν πέρυσι ή πρόπερσι, για παραβάσεις για κατεψυγμένες γαρίδες κλπ.. Ή απλώς έλεγε (το αστυνομικό όργανο) ότι βρήκε πέντε, είκοσι καρέκλες παραπάνω και τίποτε άλλο». Μάλιστα, μίλησε και για «αντίποινα προς την τοπική κοινωνία» και αναφέρθηκε και σε δύο δικαστικές αποφάσεις, που ανέστειλαν τη σφράγιση που είχε επιβάλει ο δήμος σε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η efsyn.gr, «μέχρι να ανακοινωθούν τα μέτρα, στο νησί υπήρχαν πάρα πολλά γιοτ και ιστιοπλοϊκά, με επιβάτες ξένους στην πλειονότητά τους, ενώ οι μετακινήσεις μέχρι τώρα πραγματοποιούνταν χωρίς ιδιαίτερους ελέγχους», ενώ «τα όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος Πόρου για τους ελλιπείς ελέγχους της αστυνομίας επιβεβαιώνουν, και εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό κλάδο».

Να σημειωθεί πως στο νησί υπάρχουν 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα, κάτι που ανέφερε και ο δήμαρχος, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και από τα δείγματα που έχουν παρθεί από άλλους 130 δημότες του Πόρου, με το φόβο να αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού να είναι υπαρκτός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ