Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΓΣΕΕ: Άμεση διερεύνηση για τις καταγγελίες στα γυρίσματα του «The Expendables» – «Δεν είμαστε αναλώσιμοι»

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξακολουθεί να παραμένει θολό το τοπίο με το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της ταινίας «Αναλώσιμοι 4» που γίνονται στη Θεσσαλονίκη, καθώς αρχικά υπήρξαν καταγγελίες για τραυματισμό τριών μελών του συνεργείου, με τον ένα να είναι πολύ σοβαρά, κάτι όμως που η εταιρεία παραγωγής το διέψευσε κατηγορηματικά.

Μάλιστα η εταιρία εξέδωσε και ανακοίνωση αναφέροντας πως όσα ακούστηκαν για ατυχήματα εργαζόμενων είναι ανακριβή, ενώ πρόσθεσε πως λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

«Οι πληροφορίες και δηλώσεις στον Τύπο αναφορικά με «ατυχήματα» είναι ανακριβείς.

Η παραγωγή της ταινίας «Αναλώσιμοι 4» λαμβάνει όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις για να εγγυηθεί την ασφάλεια του συνεργείου».

Η ανακοίνωση της ΓΣΣΕ

Από την πλευρά της η ΓΣΣΕ το μεσημέρι της Παρασκευής (12/11) εξέδωσε ανακοίνωση που απαιτεί την περεταίρω διερεύνηση των όσων ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούσαν τους τραυματισμούς τριών εργαζόμενων, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Δεν είμαστε αναλώσιμοι».

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ» – ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΤΑΙΝΙΑ

Μετά τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για εργατικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας “Αναλώσιμοι” στη Θεσσαλονίκη, η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και εφόσον επιβεβαιωθούν από τις αρχές, την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Είναι ευθύνη των αρμοδίων αρχών να διαπιστώσουν εάν οι πληροφορίες για τραυματισμούς ισχύουν, ή εάν η επίσημη διάψευση των δημοσιογραφικών πληροφοριών από την εταιρεία παραγωγής, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Για τη Συνομοσπονδία, η ασφάλεια των εργαζομένων ανεξαρτήτως ιθαγένειας και χώρου εργασίας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται επί Ελληνικού εδάφους απαιτείται να απολαμβάνουν πλήρους προστασίας και δικαιωμάτων. Κανένας και καμία δεν είναι…«ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ».

Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν όλες τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλειά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ