Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Βαξεβάνης: «Ισραηλινοί κατάσκοποι έστησαν το σύστημα παρακολουθήσεων, ενημερωνόταν η ΕΛΑΣ και το Μαξίμου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο εισαγγελικό γραφείο ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, σήμερα για εκ νέου κατάθεση. Τί δήλωσε έξω από τα δικαστήρια.

Ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, καταθέτει σήμερα εκ νέου για το θέμα των παρακολουθήσεων έπειτα από προθεσμία που έλαβε την Παρασκευή.

Η δήλωση Βαξεβάνη μπαίνοντάς στα δικαστήρια:

«Όπως βλέπετε υπήρχε λόγος που ζήτησα να καταθέσω σήμερα. Αποκάλυψαν την Κυριακή το Documento και το Βήμα ότι όλο αυτό το σύστημα παρακολουθήσεων είτε λεγόταν Predator είτε ΕΥΠ είχε άμεση σχέση με την ΕΥΠ, με το ΚΕΤΥΑΚ στην Αγία Παρασκευή που δούλευαν αποσπασμένοι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίζονταν τις παρακολουθήσεις και φυγαδεύτηκαν λίγο πριν ή λίγο μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων.

Το Documento επίσης αποκάλυψε ότι όλο αυτό το σύστημα από τον Μάρτιο του 2021 στήθηκε από μία ομάδα Ισραηλινών, πολλοί εκ των οποίων επίλεκτα μέλη της ομάδας κατασκοπείας Unit-81 στο Ισραήλ.

Ήρθαν εδώ έστησαν μέσω της Intellexa το σύστημα παρακολουθήσεων το πέρασαν στα χέρια της ΕΥΠ, που το χρησιμοποίησε και το χειρίστηκε με μία ομάδα αστυνομικών από το τμήμα της Αγίας Παρασκευής και ενημέρωνε το Μέγαρο Μαξίμου. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά και τόσο αδιαμφισβήτητα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ