Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ποιοι εξελέγησαν Δήμαρχοι στην Αττική από την πρώτη Κυριακή

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανατροπές και ντέρμπι ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 στην Αττική.

Επανεκλογή από τον πρώτο γύρο εξασφάλισαν 35 δήμαρχοι του λεκανοπεδίου Αττικής, με ποσοστά που κυμαίνονται από περίπου 70% έως και σχεδόν 85%.

Στο Δυτικό Τομέα Αθηνών επανεξελέγησαν ο Σταύρος Τσίρμπας στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και ο Μίχος Λάμπρος στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Ο Ανδρέας Παχατουρίδης επανεκλέγεται δήμαρχος Περιστερίου για έκτη συνεχόμενη θητεία.

Στον Κεντρικό Τομέα ο μόνος που κατάφερε να επικρατήσει από την πρώτη Κυριακή ήταν ο  Γιώργος Μαρκόπουλος στο Γαλάτσι.

Στο Νότιο Τομέα Αθηνών για τρίτη φορά επανεκλέγονται οι Γιώργος Παπανικολάου στη Γλυφάδα, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γιάννης Κωνσταντάτος στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, και Ανδρέας Κονδύλης στον Άλιμο. Ακόμη επανεξελέγη ο Ανδρέας Ευθυμίου σε Μοσχάτο – Ταύρο, ενώ την πρώτη του θητεία κατέκτησε ο Ασκούνης Κωνσταντίνος στην Καλλιθέα.

Στην Ανατολική Αττική η πλειονότητα των Δήμων έχουν Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. Πιο συγκεκριμένα:

Κιούσης Δημήτρης – Κρωπία

Λουκάς Δημήτρης – Λαυρεωτική

Τσίρκας Στέργιος – Μαραθώνας

Αλλαγιάννης Κωνσταντίνος – Μαρκόπουλο

Αηδόνης Χρήστος Παλλήνη

Μάρκου Δημήτριος – Σπάτα – Αρτέμιδα

Γιασημάκης Γεώργιος – Ωρωπός

Σπύρος Βρεττός – Αχαρνές

Στην Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων επανεξελέγησαν οι Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά, Βρεττάκος Χρήστος στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας  και Χουρσαλάς Νίκος στον Κορυδαλλό.

Όλα τα νησιά της Αττικής έβγαλαν Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. Δείτε τον σχετικό πίνακα:

 

Στη Δυτική Αττική θριάμβευσε ο Χρήστος Παππούς στο Δήμο Φυλής, ενώ ο Δρίκος Αρμόδιος αναδείχθηκε Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Στο Βόρειο τομέα, άνετη επικράτηση, τέλος, πρόσφεραν οι εκλογείς του Δήμου Κηφισιάς στον Βασίλη Ξυπολυτά, ο οποίος εκλέγεται δήμαρχος για πρώτη φορά. Στο Μαρούσι ο Θ. Αμπατζόγλου ανανέωσε τη θητεία του, όπως και ο Σ. Σαραούδας στη Μεταμόρφωση. Στα Βριλήσσια τη θέση του Δημάρχου αναλαμβάνει ο Γ. Πισιμίσης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ