Ειδήσεις
Αυτή είναι η επίσημη αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας που προσβλήθηκε από αλλαντίαση
Ασφυξία φέρεται να δείχνει η νεκροψία-νεκροτομή της 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» του Μπορντό, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BFMTV.
Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η ιατροδικαστική έκθεση παρουσιάζει ως αιτία θανάτου την ασφυξία, πιθανώς λόγω δηλητηρίασης από βοτουλικό οξύ, όπως ανέφερε δικαστική πηγή τη Δευτέρα. Σημειώνονται πως ακόμη αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις.
Υπενθυμύζεται πως η εισαγγελία του Μπορντό αποφάσισε την Παρασκευή να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες της ακούσιας σωματικής βλάβης, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της διάθεσης στην αγορά τροφίμων επιβλαβών για την υγεία και της πώλησης αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων.
Συνολικά τουλάχιστον 15 άτομα αρρώστησαν και όλοι τους είχαν φάει στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, όλοι όσοι διαγώστηκαν με αλαντίαση είχαν καταναλώσει σαρδέλες στο πολύ γνωστό εστιατόριο, ενώ 11 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.