Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αυστηρά μέτρα αλά Πολυτεχνείο ενόψει της πορείας για τον Γρηγορόπουλο [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου σχεδιάζει αντίστοιχα μέτρα με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Drones και ελικόπτερο θα περιπολούν από αέρος, η επιχείρηση “καθαρές ταράτσες” θα ξαναμπεί σε εφαρμογή, ενώ θα αποτραπεί η είσοδος κουκουλοφόρων σε Πολυτεχνείο και ΑΣΟΕΕ. Αντίστοιχα μέτρα θα εφαρμοστούν στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Όπως φαίνεται η ερχόμενη Παρασκευή είναι κομβική για το σχέδιο που επιχειρεί να εφαρμόσει το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη, με την επιχείρηση “Free Εξάρχεια”. Ο λόγος είναι ότι από την μία είναι η επέτειος της δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία σχεδόν κάθε χρόνο συνοδεύεται με επεισόδια από αντιεξουσιαστές και κουκουλοφόρους, ενώ από την άλλη λήγει το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να αδειάσουν δεκάδες κτίρια από τους καταληψίες.

Στις συσκέψεις που γίνονται στην ΕΛ.ΑΣ έχει παρθεί απόφαση να ακολουθηθεί το σχέδιο που εφαρμόστηκε με επιτυχία στην επέτειο του Πολυτεχνείου, αποτρέποντας τις όποιες βλέψεις των αντιεξουσιαστών να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια, να βανδαλίσουν μνημεία και γενικώς να προκαλέσουν ταραχές στον κέντρο της πόλης.

Επιστρέφουν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας 

Τα Drones θα σκανάρουν πάλι από αέρος τις επίμαχες περιοχές, ενώ θα υπάρξει ξανά το ελικόπτερο που θα περιπολεί με προβολέα και θα προδίδει τις θέσεις των ταραχοποιών. Αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια και εγκληματολογικά εργαστήρια, θα είναι έτοιμες να μπουν στα πανεπιστήμια αν κάποιοι επιχειρήσουν να τα χρησιμοποιήσουν ως ορμητήρια. Παράλληλα, θα υπάρξει αντίστοιχη εφαρμογή του σχεδίου «καθαρές ταράτσες» προκειμένου να αναχαιτιστούν και πάλι πιθανές επιθέσεις από αέρος, ενώ στην περιοχή θα βρίσκονται και τα δύο υδροφόρα οχήματα που χρησιμοποιούνται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Τέλος, η δίκυκλη ομάδα της ΟΠΚΕ «Δράση» (παλιά ΔΕΛΤΑ), θα αναλάβει και πάλι δράση προκειμένου να γίνουν συλλήψεις κουκουλοφόρων σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν καταδρομικές επιθέσεις (κλεφτοπόλεμο), με τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα, Πολυτεχνείο και ΑΣΟΕΕ, αποτελούν βασικό άξονα πάνω στον οποίο θα στηριχτεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. Στόχος άλλωστε είναι να μην καταφέρουν οι ταραχοποιοί να προσχωρήσουν εντός αυτών και στην συνέχεια να τα χρησιμοποιήσουν ως ορμητήρια.

Αντίστοιχα μέτρα θα εφαρμοστούν και στην Θεσσαλονίκη, όπου παραδοσιακά σημειώνονται σοβαρά επεισόδια κοντά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η μαθητική πορεία και τα πανεπιστήμια

Η ουσιαστική διαφορά με την επέτειο του Πολυτεχνείου είναι ότι θα υπάρξει, όπως κάθε χρόνο, μαθητική παρέλαση, στην οποία θα προσπαθήσουν να προσχωρήσουν ταραχοποιοί χρησιμοποιώντας τους μαθητές ως “ασπίδα” κατά των αστυνομικών. Συνεπώς θα υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή στην εν λόγω πορεία από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ώστε να αποτραπεί κάτι τέτοιο.

Βασικός και πρωταρχικός στόχος της αστυνομίας είναι να μην επιτραπεί σε κανέναν να εισέλθει στα πανεπιστήμια (Πολυτεχνείο, ΑΣΟΕΕ) ώστε να μην χρειαστεί να γίνει επέμβαση εντός αυτών. Για τον λόγο αυτό θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. που χρησιμοποιήθηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου και απέτρεψε τους κουκουλοφόρους να προσεγγίσουν τους πανεπιστημιακούς χώρους αλλά και τις γύρω ταράτσες που χρησιμοποιούσαν σαν ορμητήρια.

Δείτε βίντεο από τα περσινά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ