Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Αυξάνεται ο βαθμός ασφαλείας του Δήμου Διονύσου – Συνάντηση με τον Αντιπύραρχο Γ. Πετρόπουλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον Διοικητή του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Αντιπύραρχο Γεώργιο Πετρόπουλο και τους συνεργάτες του, υποδέχθηκε στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας η δήμαρχος, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, παρουσία και του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Τραϊφόρου.

Ο Δήμος Διονύσου, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη θωράκιση των περιοχών του, καθώς και τη διαφύλαξη των «πνευμόνων» της Αττικής αλλά και των τοπίων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αύξησε το βαθμό ασφάλειας με την απογείωση του πρώτου από τα δύο drones πυρασφάλειας.

Το μη επανδρωμένο αερόχημα, που μπήκε σε λειτουργία από τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε, θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίβλεψη των περιοχών του Δήμου Διονύσου. Τα drones θα επιτηρούν επί 24ωρης βάσης τον Δήμο αλλά και το Πεντελικό Όρος και την Πάρνηθα, που αντιπροσωπεύουν από τα τελευταία φυσικά αποθέματα της Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα drones θα βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, έχοντας τη δυνατότητα να ενημερώνουν μέσω τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) στα πρώτα, κιόλας, κρίσιμα δευτερόλεπτα εκδήλωσης της φωτιάς.

Στη μάχη της φωτιάς μπαίνει και το μπαλόνι τύπου Zeppelin, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά μετά την αγορά του, αποκτώντας ήδη την επιχειρησιακή άδεια για πτήση σε αστικό ιστό.

Η κα Μαϊχόσογλου, αναφορικά με τη θωράκιση των περιοχών του Δήμου, επεσήμανε ότι “αποτελεί πρωταρχικός στόχος η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών όπως βέβαια και του φυσικού κάλλους. Ενεργήσαμε με άμεσο τρόπο, λειτουργώντας με σχέδιο, στηριζόμενοι στη γνώση και την εμπειρία.

Λόγω της κλιματικής αλλαγής κρίνεται επιτακτική η ανάγκη η πρόληψη για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών. Μαζί θα προστατεύσουμε και θα διαφυλάξουμε το αύριο του Δήμου Διονύσου».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ