Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ασταθής καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Πού και πότε θα βρέξει, η πρόγνωση Μαρουσάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυρίως την Κυριακή η αστάθεια του καιρού θα είναι γενικευμένη και πιο έντονη

Χωρίς αξιόλογα προβλήματα εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, από πλευράς καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ωστόσο, προβλέπεται αστάθεια του καιρού, από τις απογευματιν΄ές ώρες, μέχρι και την Κυριακή.

Για σήμερα Παρασκευή, η ημέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές συννεφιές, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη και θα εκδηλωθούν μπόρες/τοπικές καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια μέχρι τις απογευματινές ώρες, στη συνέχεια όμως θα αναπτυχθούν συννεφιές αστάθειας και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μπόρες προς τα ορεινά των βορείων τμημάτων του νομού.

Ηπιες καιρικές συνθήκες αναμένονται σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα, στη συνέχεια όμως και εκεί θα αναπτυχθούν συννεφιές αστάθειας, οπότε δεν αποκλείονται οι μπόρες, κυρίως στη γύρω ορεινή ζώνη.

O καιρός του τριημέρου

Το Σάββατο, πολύ περιορισμένη θα είναι η αστάθεια και αυτή μόνο τις απογευματινές ώρες, με κάποιες μπόρες.

Την Κυριακή, ωστόσο, η αστάθεια θα είναι γενικευμένη και πιο έντονη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, το εσωτερικό της Κρήτης, αλλά και το βόρειο, βορειοδυτικό Αιγαίο.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός βελτιώνεται, καθώς περιορίζεται η αστάθεια, με τον βοριά να παραμένει ενισχυμένος στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ