Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΑΣΕΠ: 1.034 υποψήφιοι για τις προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΥΠΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική εξέταση μέσω ΑΣΕΠ για 21 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών στις ΥΠΕ και 152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα Νοσοκομεία.

Η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση ΑΣΕΠ για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), καθώς και διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με συμμετοχή 1.034 υποψηφίων από τους συνολικά 1.101 που είχαν υποβάλει αίτηση (ποσοστό συμμετοχής 93,91%).

Οι επόμενες φάσεις της διαδικασίας περιλαμβάνουν τον έλεγχο και τη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων, καθώς και τη διενέργεια συνεντεύξεων.

Αρχικά, θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις για 21 θέσεις διοικήσεων των ΥΠΕ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις για τις 152 θέσεις διοικήσεων των νοσοκομείων.

Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εξέτασης των υποψηφίων, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, δήλωσε:

«Ο διαγωνισμός αυτός, που είναι η πρώτη φάση για την επιλογή διοικήσεων των ΥΠΕ (21 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών) και των νοσοκομείων (152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών), αποτελεί μια σημαντική καινοτομία. Αφενός επειδή είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μια διαγωνιστική, γραπτή διαδικασία επιλογής ανώτατων στελεχών του δημοσίου. Και αφετέρου, επειδή το ΑΣΕΠ εφαρμόζει, για πρώτη φορά, ηλεκτρονικό διαγωνισμό χρησιμοποιώντας, αποκλειστικά, εξειδικευμένα εργαλεία διακρίβωσης δεξιοτήτων, ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές στον τομέα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Έπονται οι επόμενες φάσεις της διαδικασίας δηλαδή ο έλεγχος και η μοριοδότηση τυπικών προσόντων και η διενέργεια συνεντεύξεων, πρώτα για τις διοικήσεις των ΥΠΕ και στη συνέχεια για τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Παράλληλα δρομολογείται και η αντίστοιχη διαδικασία για τους επικεφαλής των λοιπών φορέων του δημοσίου με πρώτο βήμα την έκδοση των σχετικών προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ήδη διεξάγονται οι σχετικές διαβουλεύσεις με τα κατά περίπτωση αρμόδια Υπουργεία.

Το έργο του ΑΣΕΠ, χρόνο με τον χρόνο, διευρύνεται. Οι προκλήσεις είναι πολλές αλλά είναι δεδομένη η συναίσθηση της ευθύνης των εργαζομένων και των μελών του ΑΣΕΠ να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της κοινωνίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ