Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αποσύρεται η διάταξη περί βλασφημίας στον νέο Ποινικό Κώδικα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη διάταξη περί βλασφημίας στον Ποινικό Κώδικα, η κυβέρνηση αποφάσισε να την αποσύρει, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Για κατάπτυστη διάταξη κάνει λόγο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

Ο κ. Τσιάρας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ενημέρωσε πως η διάταξη περί βλασφημίας στον Ποινικό Κώδικα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων θα αποσυρθεί, τονίζοντας ωστόσο ότι νιώθει προβληματισμένος από τον θόρυβο που έχει προκληθεί για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ανέφερε ότι η συγκεκριμένη διάταξη υπάρχει στον ποινικό κώδικα τουλάχιστον σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Μιλώντας και στον Θέμα 104,6, ο κ. Τσιάρας δήλωσε: «Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί», αποδίδοντας την επαναφορά της διάταξης σε μια «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως επισήμανε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις». 

Κατάπτυστη διάταξη

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή, για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. ο Σπύρος Λάππας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε κατάπτυστη τη διάταξη περί βλασφημίας και υπογράμμισε ότι δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα.

Αναλυτικά όσα είπε στην Επιτροπή: «Δεν ξέρω ποιες σειρήνες σας πίεσαν να επαναφέρετε την κατάπτυστη διάταξη που προσβάλλει το ποινική δίκαιο, προσβάλλει τη χώρα μας που είναι μια δημοκρατική χώρα. Σοβαρά, πιστεύετε ότι ο Θεός έχει ανάγκη από εισαγγελική προστασία; Ποιο είναι το έννομο αγαθό που προστατεύει η επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας; Να πάει στην κόλαση αυτός που βλασφημεί, να πάει και φυλακή; Ποιοι είχαν τέτοια διάταξη; Μόνο τα μεσανατολικά ή ασιατικά φονταμενταλιστικά κράτη την είχαν αυτή τη διάταξη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ