Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σε τι στάδιο βρίσκονται οι αποζημιώσεις των δημοτών από τον ανεμοστρόβιλο στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι ενέργειες για αποζημίωση των πολιτών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την πόλη τον Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο σχετικού ρεπορτάζ, ο Χ-τύπος μίλησε αποκλειστικά με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ηλία Μπάρμπα, ο οποίος και αποκάλυψε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της αποζημίωσης των πολιτών.

Αρχικά, ο κ. Μπάρμπας επισημαίνει την άμεση κινητοποίηση του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα: “Από την πρώτη στιγμή η Τεχνική Υπηρεσία βγήκε έξω να κάνει αυτοψίες και να προχωρήσει όλη τη διαδικασία έτσι ώστε να γίνει οριοθέτηση των ζημιών του ανεμοστρόβιλου και δεν καθυστερήσαμε καθόλου, προχωρήσαμε τάχιστα και αποστείλαμε όλα τα έγγραφα που μας ζητήθηκαν σε πολύ σύντομο χρόνο. Είτε αυτό αφορούσε την Περιφέρεια είτε τη ΔΑΕΦΚ που είναι και η αρμόδια υπηρεσία φυσικών καταστροφών. Με προσωπικές μου παρεμβάσεις και φυσικές παρουσίες στην ΔΑΕΦΚ (έχω ήδη πάει 3 ή 4 φορές εκεί) έτσι ώστε να μην αφήσουμε το θέμα την τύχη του, παρά να το κυνηγάμε έτσι ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι δημότες μας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχουμε ζητήσει ραντεβού και από το Υπουργείο Υποδομών και έχω πάει και στην Περιφέρεια φυσικών καταστροφών με φυσική παρουσία, ξεχωριστά βέβαια από τα τηλέφωνα που έχουμε κάνει καθημερινώς και αδιαλείπτως ώστε να ενημερώνουμε και τους δημότες, αλλά και να παρακολουθούμε το θέμα από κοντά ώστε να μην υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.”

 

 

Επιπλέον, αποκαλύπτει πώς προχωρά το θέμα των αποζημιώσεων: “Σήμερα που μιλάμε έχει υπογραφεί από τους 4 συναρμόδιους Υπουργούς το έγγραφο και η απόφαση της ΔΑΕΦΚ για την οριοθέτηση της καταστροφής από τον ανεμοστρόβιλο του Οκτωβρίου, έχει αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την οποία έχει λάβει το Υπουργείο και το τελικό “οκ” ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και σήμερα βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για έκδοση σε ΦΕΚ. Αυτή είναι η τελευταία ενημέρωση που είχα χθες 2/3/21 με το Υπουργείο. Από κει και πέρα θα μας ενημερώσει η ΔΑΕΦΚ για τις ημερομηνίες για τις οποίες που πρέπει να προσέλθουν οι αιτούντες την αποζημίωση, έτσι ώστε να προσκομίσουν και τα δικαιολογητικά τους και να ζητήσουν την αποζημίωση η οποία χρήζει από τη ΔΑΕΦΚ και όχι από το Δήμο. Ο Δήμος δεν είναι υπεύθυνος για τις αποζημιώσεις, όμως εμείς επειδή είμαστε δίπλα στο δημότη και δίπλα στον πολίτη, είμαστε πανταχού παρόντες και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. Κυνηγάμε το θέμα έτσι ώστε να υπάρξει γρήγορη εξέλιξη σε αυτό το ζήτημα.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ