Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ανατροπή στο Qatar Gate – Αυτούς «καίει» και αυτούς αθωώνει ο Παντσέρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Αθωώνει ο Παντσέρι την Βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, για το Qatar Gate ενώ «δίνει» τον Μαρκ Ταραμπέλα.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Λοράν Κενς στο βελγικό δίκτυο RTBF ο Παντσέρι υποστήριξε ότι η Αρενά, που «ξέχασε» να δηλώσει ότι ένα προηγούμενο ταξίδι στο Κατάρ τον Μάιο του 2022 πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση της αραβικής χώρας, ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση διαφθοράς που συγκλονίζει τις Βρυξέλλες.

«Αυτό που ήθελε να πει ο κ. Παντσέρι και ήθελε να εκφράσει σε σχέση με αυτήν την κυρία με την οποία ήταν πολύ κοντά, είναι ότι λυπόταν ιδιαίτερα. Ξέρει ότι έχει προδώσει ανθρώπους, έχει προδώσει την εμπιστοσύνη ορισμένων ανθρώπων και η Μαρί Αρενά είναι ένας από αυτούς, αφού πιστεύει ότι είναι εξαιρετικά τίμιο άτομο και δεν έπρεπε να κατηγορηθεί έτσι», είπε ο Kενς. «Ανέφερε το όνομά της για να πει ότι δεν έχει κάνει τίποτα και ότι εκείνος δεν θα τολμούσε ποτέ να της προτείνει κάτι», πρόσθεσε.

Ο Παντσέρι υπέγραψε την Τρίτη μνημόνιο συνεργασίας με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου το οποίο τον δεσμεύει «να ενημερώσει το δικαστικό σώμα και τους ερευνητές ιδίως για τον τρόπο λειτουργίας, τις οικονομικές συμφωνίες με τρίτα κράτη», αλλά και για την «εμπλοκή γνωστών και αγνώστων στη δικογραφία, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν». Η συμφωνία αυτή του εξασφαλίζει μειωμένη ποινή (ένα χρόνο φυλάκιση για 5ετή καταδίκη, εκτός από πρόστιμα και κατασχέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ).

Ο Παντσέρι ομολογεί τη συμμετοχή του σε πράξεις διαφθοράς και ότι υπήρξε ένας από τους αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης που στοχοποιήθηκε και αναλαμβάνει να αναφέρει αναλυτικά όλα τα στοιχεία που γνωρίζει στον φάκελο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του

Corriere della Sera: O Παντσέρι παραδέχθηκε ότι κατέβαλε πάνω από 100.000 ευρώ στον Ταραμπέλα

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, o Αντόνιο Παντσέρι στις ανακρίσεις του από τους βέλγους εισαγγελείς για το σκάνδαλο «Κατάρ- γκέιτ» (Qatargate), «φέρεται να δήλωσε ότι κατέβαλε από 120 μέχρι 140 χιλιάδες ευρώ στον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, σε διάφορες δόσεις, την περίοδο κατά την οποία, στην ομάδα του, στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση σχετικά με τη θέση που έπρεπε να ληφθεί για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνταν στα έργα για το διεθνές Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του Κατάρ».

Η παραδοχή αυτή φέρεται να έγινε σε ανάκριση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2022.

Η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, παράλληλα, προσθέτει ότι ο Παντσέρι «φέρεται να προέτρεψε τους εισαγγελείς να εξακριβώσουν και τη θέση του ευρωβουλευτή του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Αντρέα Κοτσολίνο, αλλά χωρίς να αναφερθεί σε καταβολή χρημάτων».

«20.000 ευρώ σε χάρτινες σακούλες κάθε φορά»

Ο Παντσέρι παράλληλα ανέφερε : «συνήθιζα να παραδίδω τα χρήματα στον Ταραμπελά σε διάφορα μέρη. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Αυτό ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο Τζόρτζι. Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση έγινε πριν από έξι μήνες», είπε σε μια ακρόαση.

Για τον δικηγόρο του Μαρκ Ταραμπελά οι κατηγορίες αυτές του Παντσέρι είναι απλώς «ψευδείς». «Οι ισχυρισμοί του κ. Παντσέρι πρέπει να αμφισβητηθούν ακόμη περισσότερο, αφού μιλάει με αντάλλαγμα για κάτι», σχολίασε ο Maxim Töller. «Ο κ. Ταραμπελά δεν αλλάζει την εκδοχή του για τα πράγματα, που είναι ότι δεν έλαβε χρήματα», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ