Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αλόννησος: Η Mirror αποθεώνει το νησί των Σποράδων με τις πανέμορφες παραλίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αλόννησος δίνει τη δική της μάχη τη φετινή τουριστική σεζόν. Το δημοσίευμα της Mirror προκαλεί χαμόγελα και αισιοδοξία για το καλοκαίρι που κοντοζυγώνει.

Ως ένα πανέμορφο Ελληνικό νησί χωρίς μαζικά πλήθη τουριστών που «στέκεται» επάξια απέναντι σε μεγάλα τουριστικά ονόματα όπως τη Μύκονο και τη Ρόδο, παρουσιάζεται η Αλόννησος από τη βρετανική Mirror σε πρόσφατο άρθρο της.

Η Mirror εστιάζει στη μοναδικότητα της Αλοννήσου, που δεν δέχεται «ορδές τουριστών» αλλά έχει διατηρήσει την αυθεντικότητά της, ακολουθώντας την οδό της ήπιας ανάπτυξης. Στη συνέχεια το άρθρο επικαλείται μερικές από τις αναρίθμητες θετικές κριτικές που αποσπά το νησί κάθε χρόνο από τουρίστες που εντυπωσιάζονται από τα εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά, τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, τις ταβέρνες με οικογενειακή παράδοση, τα ποιοτικά καταλύματα, την αύρα ηρεμίας που εκπέμπει ο τόπος, καθώς και τις υπηρεσίες χωρίς υψηλό τίμημα που παρέχουν οι επαγγελματίες.

“Καταβάλλεται προσπάθεια στο νησί για να μην χαθεί η ουσία του προορισμού”

«Μέσα σε έναν τουριστικό τοπίο που οι σύγχρονες συνθήκες αλλοιώνουν την ταυτότητα και το φυσικό περιβάλλον πολλών Ελληνικών νησιών, στην Αλόννησο καταβάλλεται προσπάθεια για να μην χαθεί η ουσία του προορισμού.

Η φύση, οι εναλλακτικές δραστηριότητες όπως οι καταταδύσεις και η πεζοπορία, η ποιότητα των υπηρεσιών, η γαστρονομία καθώς και το μεγαλύτερο φυσικό Θαλάσσιο Πάρκο της Μεσογείου έχουν απήχηση στο ταξιδιωτικό κοινό δημιουργώντας αξιόλογη δυναμική και για τη νέα σεζόν», εξηγεί το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και Τουριστικός πράκτορας, Διογένης Θεοδώρου, μιλώντας για το φετινό κάλεσμα του Δήμου στην Ελλάδα και τις διεθνείς τουριστικές αγορές.

 

Με πληροφορίες από newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ