Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αλλάζει όψη η πλατεία Μανδηλαρά στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα μορφή θα αποκτήσει εντός αλλά και πέριξ της η πλατεία Μανδηλαρά καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έβαλε μπροστά τα έργα ανάπλασης στην περιοχή.

Η παρέμβαση είναι ουσιαστικά η συνέχεια των αντίστοιχων έργων που εκτελούνται τους τελευταίους μήνες σε δρόμους και πλατείες των γειτονιών στο κέντρο της πόλης, όπως η Μαρίνου Αντύπα και οι κάθετοί της οδοί, η οδός Ωραιοπούλου και η Αγίας Τριάδος, η Πέτρουλα οι κάθετοι στην πλατεία Μανδηλαρά, τώρα πλέον και η ίδια η πλατεία.

Στις παρεμβάσεις προβλέπεται η αλλαγή του οδοστρώματος αλλά και των πεζοδρομίων με χρήση βιοκλιματικών κυβόλιθων, η τοποθέτηση νέου φωτισμού και αστικής υποδομής, η εκτέλεση αντιπλημμυρικών όπου χρειάζεται, η ανάπλαση στο παρκάκι της πλατείας καθώς και της παιδικής χαράς που βρίσκεται μέσα στη Μανδηλαρά, η δημιουργία θέσεων στάθμευσης κ.α.

 

 

 

 

Θυμίζουμε το σύνολο των έργων, τόσο στην πλατεία Μανδηλαρά, όσο και στους υπόλοιπους δρόμους, χρηματοδοτείται από πρόγραμμα που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή από το Πράσινο Ταμείο.

«Οι γειτονιές μας γίνονται πιο όμορφες, με τρόπο όμως που βελτιώνει τόσο τη λειτουργικότητά τους όσο και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Επισημαίνω ξανά το πλάνο: με το πέρας του συνόλου των έργων θα εφαρμοστεί σχέδιο ελεγχόμενης στάθμευσης με την εξασφάλιση θέσεων για τους μόνιμους κατοίκους. Το Ηράκλειο συνεχίζει να αλλάζει, να γίνει καλύτερο μέρα με την ημέρα», το σχόλιο του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ