Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Εκτεταμένα επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Εξάρχεια μετά τις πορείες – Μολότοφ, φωτιές και χημικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοβαρά πεισόδια στα Εξάρχεια με βόμβες μολότοφ, φωτιές και δακρυγόνα, εκτεταμένα επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πιο αναλυτικά, νεαροί που αποσπάστηκαν από την πορεία, καθώς διαλυόταν πριν την Ομόνοια, έστριψαν στη Μπενάκη όπου άναψαν φωτιές και κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια όπου πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ καταδιώκουν τους νεαρούς, ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές. Στα Εξάρχεια βρίσκονται και δυο «Αίαντες» της αστυνομίας που σβήνουν φωτιές και απομακρύνουν οδοφράγματα.

Επεισόδια σημειώνονται και περιμετρικά της Ομόνοιας όπου νεαροί έστησαν οδοφράγματα και καίνε κάδους σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Μετά την πορεία για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, υπάρχει ένταση στα Εξάρχεια, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και στα ΜΑΤ.

Ένταση επικράτει αυτή την ώρα στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια. Μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, περίπου 1000 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Μπενάκη προς τα Εξάρχεια. Στην συμβολή με την οδό Σόλωνος, έβαλαν φωτιά στο οδόστρωμα και σε κάδους.

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών και χειρομβίδων κρότου-λάμψης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ