Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ακατάλληλα 15 από τα 18 τούνελ των σιδηροδρόμων: Δεν υπάρχει φωτισμός, ρεύμα, ούτε έξοδος κινδύνου σε περίπτωση ατυχήματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοψία καταδεικνύει τις σοβαρές παθογένειες των σιδηρόδρομων με 15 από τα 18 τούνελ να κρίνονται ακατάλληλα με σοβαρές ελλείψεις

Αυτοψία έγινε στους Νέους Πόρους, σε τούνελ λίγο πριν πλησιάσει το μοιραίο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη από το Mega όπου και κατέγραψαν ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό ασφάλειας.

Από το πόρισμα της πυροσβεστικής προέκυψε πως τα 15 από τα 18 τούνελ δεν λειτουργούν, δεν υπάρχουν συστήματα ασφαλείας. Μάλιστα όπως αναφέρει το πόρισμα δεν λειτουργούν οι έξοδοι ασφαλείας σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος ή κάτι που να διασφαλίζει την ασφάλεια των επιβατών.

Ένα μόλις χιλιόμετρο από τον σταθμό των Νέων Πόρων, και μόλις 25 χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας. Αρχικά δεν υπάρχει φωτισμός, δεν υπάρχει ρεύμα αλλά ένα έπιανε κάποια φωτιά, η πυροσβεστική φωλιά είναι άδεια, η μάνικα είναι κάτω, ενώ δεν έχει και νερό.

Φαίνεται πως το τούνελ είναι παλιό ωστόσο υπήρχε εταιρεία που το συντηρούσε η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πριν 2 χρόνια κρίθηκε έκπτωτη.

Αναφορικά με τις εξόδους κινδύνου, έχει ένα ασανσέρ το οποίο λόγω έλλειψης ρεύματος δεν λειτουργεί, ενώ από τα σκαλιά που υπάρχουν η πόρτα εξόδου ήταν κλειδωμένη. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος στην σήραγγα η οποία είναι 6 χιλιόμετρα, εάν σημειωθεί κάποιο ατύχημα ή κάποια βλάβη.

Στο σημείο δεν λειτουργούν ούτε τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Οι έξοδοι κινδύνου οδηγούν στον επαρχιακό δρόμο κοντά στο χωριό Νέοι Πόροι. Η πρώτη έξοδος κινδύνου καταγράφεται στα 300 μέτρα, και υπολογίζεται να υπάρχει έξοδος ανά τόσα χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ