Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έτοιμα τα απομνημονεύματα του Αλεξέι Ναβάλνι – Πότε θα κυκλοφορήσουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα απομνημονεύματά που έγραψε ο ίδιος Αλεξέι Ναβάλνι πριν από τη φυλάκισή και τον θάνατό του στη Σιβηρία θα εκδοθούν αργότερα φέτος.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Vintage, ο πολιτικός ακτιβιστής «έγραψε μόνος του όλα τα απομνημονεύματα».

Ο Ναβάλνι άρχισε να εργάζεται πάνω στο βιβλίο του ενώ ανάρρωνε από τη δηλητηρίασή του το 2020 με νευροπαραλυτικό παράγοντα.

Πέθανε τον Φεβρουάριο μετά από τρία χρόνια φυλάκισης για κατηγορίες που θεωρήθηκαν ευρέως ως πολιτικά υποκινούμενες.

Τα απομνημονεύματά του θα είναι «η πλήρης ιστορία της ζωής του: η νεότητά του, η κλήση του στον ακτιβισμό, ο γάμος και η οικογένειά του και η δέσμευσή του στην υπόθεση της ρωσικής δημοκρατίας και ελευθερίας απέναντι σε μια παγκόσμια υπερδύναμη αποφασισμένη να τον φιμώσει», δήλωσε ο εκδοτικός οίκος Vintage στο BBC.

Μάλιστα προσθέτουν ότι «εκφράζει την απόλυτη πεποίθηση του Ναβάλνι ότι η αλλαγή δεν μπορεί να αντισταθεί και θα έρθει».

Το βιβλίο -που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περίπου έξι μήνες- αναμένεται να περιλαμβάνει «αλληλογραφία από τη φυλακή που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».

Αφηγείται «την πολιτική του σταδιοδρομία, τις πολλές απόπειρες κατά της ζωής του και των ανθρώπων που ήταν πιο κοντά του, καθώς και την ανελέητη εκστρατεία που διεξήγαγε ο ίδιος και η ομάδα του εναντίον ενός ολοένα και πιο δικτατορικού καθεστώτος».

“Απόδειξη του αγώνα του Ναβάλνι κατά της δικτατορίας το βιβλίο”

Η χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια, δήλωσε: «Ο Νάβαλνι είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη φιλοσοφία και με μεγάλη ευστροφία. Αυτό το βιβλίο είναι μια απόδειξη όχι μόνο της ζωής του Αλεξέι, αλλά και της ακλόνητης δέσμευσής του στον αγώνα κατά της δικτατορίας – έναν αγώνα για τον οποίο έδωσε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της ζωής του. Μέσα από τις σελίδες του, οι αναγνώστες θα γνωρίσουν τον άνθρωπο που αγάπησα βαθιά – έναν άνθρωπο με βαθιά ακεραιότητα και αταλάντευτο θάρρος».

Η ίδια σημείωσε ότι η κοινοποίηση της ιστορίας του θα τιμήσει τη μνήμη του και «θα εμπνεύσει τους άλλους να υπερασπιστούν το σωστό και να μη χάσουν ποτέ από τα μάτια τους τις αξίες που πραγματικά έχουν σημασία».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ