Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έρχεται το “καλάθι του νονού”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα υπάρχει το καλάθι του νοικοκυριού. Αυτό είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αποκάλυψε πως θα ρθει και το «καλάθι του νονού».

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης θα υπάρξει και καλάθι του νονού όπως υπήρξε και τα Χριστούγεννα αντίστοιχο καλάθι.

Σχετικά με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων, εν όψει Καθαράς Δευτέρας, τόνισε ότι είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και αυτό φαίνεται από την κάρτα που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο σε συνεργασία με το e-katanalotis.

Αναφερόμενος στο σαρακοστιανό καλάθι που ισχύει στη Βαρβάκειο, σημείωσε ότι είναι 20% φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν μπορούν να πάνε όλοι οι καταναλωτές στη Βαρβάκειο, ωστόσο είπε ότι οι τιμές εκεί οδηγούν συνολικά κάτω τις τιμές στην αγορά.

Για τη λαγάνα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κλασική θα κυμανθεί από 3-3,50 ευρώ, αυξημένη μεσοσταθμικά κατά 10 λεπτά σε σχέση με πέρυσι. Εξήγησε ότι περιπου 4,5 ευρώ θα κοστίζει η λαγάνα… γκουρμέ.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι προφανώς το καλάθι του νοικοκυριουύ δουλεύει και έχει πιέσει τις τιμές προς τα κάτω συνολικά. Τόνισε μάλιστα ότι τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός των τροφίμων στην ευρωζώνη παρουσίασε αύξηση, ωστόσο στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ