Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έκθεση φωτογραφίας της Lekha Singh “Οι Γυναίκες Κουβαλούν τον Κόσμο” με την υποστήριξη της Tatiana Blatnik

Δημοσιεύθηκε

στις

“Όσο πιο ισχυρές είναι οι ρίζες σου, τόσο περισσότερο μπορείς να αναπτυχθείς”

 

Σε όλη την Ευρώπη. Μοιράζοντας ιστορίες και εργαλεία ψυχικής και σωματικής υγείας

 

Η τέχνη είναι ένα μέσο για να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας με τους άλλους. Αυτή είναι η σκέψη πίσω από την έκθεση “Οι Γυναίκες Κουβαλούν τον Κόσμο” που περιοδεύει στην Ευρώπη υπό την υποστήριξη της Tatiana Blatnik και παρουσιάζει πορτρέτα της φωτογράφου Lekha Singh. Κάθε εικόνα αφηγείται μια ιστορία, συνδέοντας έτσι γυναίκες από όλο τον κόσμο.

 

Η συλλογή φωτογραφιών βρέθηκε σε εκθεσιακό χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης την εβδομάδα της 4ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες, στο κτήριο Paul-Henri Spaak του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μέχρι στιγμής, η έκθεση έχει φιλοξενηθεί στο Μουσείο Εθνολογίας της Λισαβόνας στην Πορτογαλία και το Κάστρο Breziče στη Σλοβενία.

 

Η έκθεση έφτασε στο πολιτικό κέντρο της Ευρώπης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για να προωθήσει ένα μήνυμα συνεργασίας, εταιρικότητας και ενδυνάμωσης. Οι εικόνες που απαθανάτισε η Singh σε περισσότερες από δέκα χώρες αποκαλύπτουν το βάρος που κουβαλούν οι γυναίκες μέσα από το φυσικό φορτίο που κρατούν στα χέρια, στο κεφάλι και στην πλάτη τους. Το πρόσωπο κάθε γυναίκας αφηγείται μια ιστορία για την ψυχική και φυσική ανθεκτικότητα που ξεπερνά τις πολιτιστικές διαφορές.

 

Η έκθεση βοηθάει στο να κάνει αυτές τις ιστορίες ορατές για τους κύκλους της πολιτικής λήψης αποφάσεων. Ταυτόχρονα, δημιουργεί μοναδικές στιγμές για αφήγηση προσωπικών ιστοριών.

 

“Μου θυμίζει τις γυναίκες που με έκαναν την γυναίκα που είμαι σήμερα,” είπε η Blatnik. “Έχοντας χάσει τον πατέρα μου σε μικρή ηλικία, με μεγάλωσαν η μητέρα μου και δυνατές γυναίκες. Με κράτησαν ασφαλή και με ανέθρεψαν με αγάπη. Και αυτό ακριβώς κάνουν οι γυναίκες: στηρίζουν η μία την άλλη.”

 

Η Blatnik είναι η ιδρύτρια της Breathe Hellas, ενός κινήματος ψυχικής υγείας στην Ελλάδα που αποτελεί πλατφόρμα για τη δημιουργία ανθεκτικών κοινοτήτων και υποστηρίζει την ψυχική υγεία ως ανθρώπινο δικαίωμα. Η Breathe προσφέρει εργαλεία για την ψυχική και φυσική ευεξία και διαδίδει το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος.

 

Τα εργαλεία είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα της Breathe στο https://www.breathehellas.com/

 

“Αυτή η έκθεση ας λειτουργήσει ως υπενθύμιση της απίστευτης δύναμης και ανθεκτικότητας των γυναικών παντού, ξεκινώντας από εδώ, από το Κέντρο της Ευρώπης,” ανέφερε η Blatnik, εξηγώντας ότι οι ισχυρότερες συνδέσεις θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι οι γυναίκες παντού θα έχουν πρόσβαση σε ασφαλή μέρη για ανάκαμψη και ανθεκτικότητα.

“Όσο πιο ισχυρές είναι οι ρίζες σου, τόσο περισσότερο μπορείς να αναπτυχθείς.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ