Ελάτε στην παρέα μας

Διασκέδαση

Χριστούγεννα 2019: Φέτος τις γιορτές… μένουμε Αθήνα!

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν τις χειμερινές εξορμήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων, δεν ξεπερνούν όμως τις περισσότερες φορές αυτούς που για ποικίλους λόγους επιλέγουν ή αναγκάζονται να μείνουν στην πρωτεύουσα τις γιορτινές αυτές μέρες.
Ο «Χ-τύπος» παραμένει Αθήνα και προτείνει τα καλύτερα σημεία στην Αθήνα για να νιώσετε τη «μαγεία» των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όποιος

«Διαστημικά Χριστούγεννα» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά θα βρείτε τον πιο πρωτότυπο τρόπο να διασκεδάσετε τις μέρες των γιορτών. Εκτός από την μόνιμη έκθεση που μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή, το ΜΓΦΙ διοργανώνει τη δράση «Χριστούγεννα στον Πλανήτη ΓΗ», με ένα πλούσιο πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων όπως θεατρική παράσταση, θέατρο σκιών, εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευών και πολλά ακόμη, όλα με θέμα τη συνδυασμένη μαγεία των Χριστουγέννων και του Διαστήματος. To πρόγραμμα θα διαρκέσει από την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 έως και Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 από τις 10.00 έως τις 16.00.

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ
Μια βόλτα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει γίνει πλέον must τα Χριστούγεννα και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη θέα των «χρυσαφί» και φωτισμένων δέντρων κατά μήκος του χαρακτηριστικού καναλιού. Kάθε μέρα του Δεκεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ υπάρχουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο για μικρούς και μεγάλους, οι οποίες θα κορυφωθούν την Παραμονή Πρωτοχρονιάς με ένα μεγάλο και εντυπωσιακό πάρτι! Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το πλωτό παγοδρόμιο το οποίο προσθέτει την απαραίτητη «χριστουγεννιάτικη νότα» στο σκηνικό.

To Πάρκο του Αϊ-Βασίλη στον Φλοίσβο
Το Πάρκο Φλοίσβου έχει μεταμορφωθεί στον ιδανικό χριστουγεννιάτικο προορισμό, όπου ο Άγιος Βασίλης περιμένει μικρούς και μεγάλους στο ζεστό ξύλινο σπιτάκι του, με το μαγικό ταχυδρομείο, παρέα με τους φίλους του τα ξωτικά, να παίξουν και να φωτογραφηθούν μαζί του! Αυτό και πολλά ακόμη παιχνίδια και εκπλήξεις, όπως καρουζέλ αλλά και το μοναδικό «Πολικό Εξπρές» περιμένουν όποιον αποφασίσει να το επισκεφθεί. Το Πάρκο θα φοράει τα γιορτινά του μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2020, καθημερινά, 10:00 – 21:00 με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η απολαυστική διαδρομή Σύνταγμα – Πλάκα – Μοναστηράκι – Ψυρρή
Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός… είναι σταθερή αξία! Δεν διανοούνται Χριστούγεννα στην Αθήνα χωρίς την καθιερωμένη βόλτα στο κέντρο, είτε το πρωί, είτε το βράδυ όπου όλη η πόλη είναι φωτισμένη. Ξεκινώντας από το Σύνταγμα και το μεγάλο δέντρο στην πλατεία, και συνεχίζοντας μέσα από τη γραφική Πλάκα και το Μοναστηράκι, εν τέλει ο δρόμος θα σας βγάλει στου Ψυρρή και στην πιο «ζεστή» γωνιά της Αθήνας! Τα φώτα, ο κόσμος και οι περιπλανούμενοι πωλητές και τραγουδιστές δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μαγική που μας κάνει να θυμόμαστε γιατί η Αθήνα τα Χριστούγεννα αξίζει περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ