Ο Βασιλικός του Αντωνίου Μάτεση στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

0

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού με ανακοίνωση του προσκαλεί του δημότες στην προβολή της θεατρικής παράστασης “Ο Βασιλικός” του Αντώνη Μάτεση.

Η θεατρική παράσταση “Ο Βασιλικός” από την θεατρική ομάδα “Ονειροβάτες” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/1 στις 8 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο “Σπύρος Αποστόλου” (Ηρώων Πολυτεχνείου 39). Είσοδος ελεύθερη. 

Υπόθεση έργου

Στη διάρκεια της εορτής του Καρναβαλιού ο Φιλιππάκης Γιαγυρόπουλος φλερτάρει την κόρη του άρχοντα Δάρειου Ρονκάλα, Γαρουφαλιά και στο τέλος της βραδιάς την αφήνει έγκυο. Ο Φιλιππάκης γνωρίζοντας το σκάνδαλο που θα ξεσπάσει θέλει να την αποκαταστήσει. Όμως εμπόδιο σε αυτά του τα σχέδια είναι η δευτεροκλασάτη κοινωνική καταγωγή του σε σχέση με την οικογένεια της Γαρουφαλιάς. Ο Δάρειος αγνοώντας τα πραγματικά κίνητρα του νέου, νομίζει πως εποφθαλμιά την προίκα της κόρης του. Αν και η γυναίκα του και ο γιος του προσπαθούν να τον μεταπείσουν, εκείνος μένει αμετάπειστος. Επιθυμεί μάλιστα να κλείσει την κόρη του σε μοναστήρι, ενώ απειλεί να σκοτώσει τον Φιλιππάκη εξαιτίας μιας εσφαλμένης πληροφορίας που λαμβάνει, για μια γλάστρα με βασιλικό, την οποία συμπτωματικά επιχειρούν να κλέψουν δύο μεθυσμένοι από το παράθυρο του σπιτιού του Ρονκάλα. Ο μπράβος του χτυπά και σκοτώνει με πιστόλι τον έναν από τους δύο, νομίζοντας πως είναι ο Φιλιππάκης. Με την αποκάλυψη της αλήθειας και την παρέμβαση του αδερφού της Γαρουφαλιάς, Δραγανίγου, ο Ρονκάλας αναγκάζεται να δώσει πλέον τη συγκατάθεσή του στο γάμο των δύο νέων. Το έργο συνολικά χωρίζεται σε πέντε πράξεις και τριανταδύο σκηνές

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.