Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Δήμαρχος Πετρούπολης: “Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας παραμένει επίκαιρο και ζωντανό”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας παραμένει επίκαιρο και ζωντανό”.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αναφέρει: «Η 8η Μάρτη συμβολίζει τους συλλογικούς αγώνες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι γυναίκες του μόχθου για να εξασφαλίσουν την ισοτιμία τους και τη χειραφέτηση τους.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ζήσουμε καλύτερα, για να μπορεί κάθε γυναίκα να σταθεί ανεξάρτητη και χειραφετημένη, απαλλαγμένη από όλους εκείνους τους οικονομικούς και κοινωνικούς καταναγκασμούς και τις διακρίσεις που βιώνει καθημερινά σε κάθε πλευρά της ζωής της.

Εμπόδιο μπαίνουν τα κέρδη των λίγων, η πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που υπολογίζουν ως κόστος τις ανάγκες των πολλών, εμπορευματοποιούν τα πάντα και συνθλίβουν τα δικαιώματα των γυναικών στη σταθερή δουλειά με σταθερό ωράριο και αξιοπρεπή μισθό, στην προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού, στον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας παραμένει επίκαιρο και ζωντανό και μας καλεί να δυναμώσουμε τώρα τον κοινό μας αγώνα, γυναικών και ανδρών, ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στην καταπίεση και τη γυναικεία ανισοτιμία, για ό,τι είναι σήμερα σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ