Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Τα σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης μιλώντας σήμερα στην «Ενημερωτική Εκπομπή» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3FM αναφέρθηκε σε πλειάδα ζητημάτων. Παρακάτω παρατίθονται τα καίρια σημεία της συζήτησης.

«Ο κ. Κασσελάκης υποτιμά τους Έλληνες πολίτες»

Αναφερόμενος αρχικά στη δήλωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης την καταδίκασε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω πραγματικά να καταδικάσω τέτοιου είδους δηλώσεις που πραγματικά υποβαθμίζουν το πολιτικό επίπεδο και θεωρώ πλέον ότι ο κ. Κασσελάκης έχει πάρει τον κατήφορο όταν λέει ότι οι Έλληνες ψηφίζουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά. Καταρχάς δεν υπάρχουν υπουργοί που σκοτώνουν. Αν νομίζει ο κ. Κασσελάκης ότι υπάρχουν υπουργοί που σκοτώνουν τότε μάλλον βρίσκεται σε μια άλλη πραγματικότητα. Το δεύτερο το οποίο θέλω να πω είναι ότι η δήλωσή του αυτή, υποτιμά τους Έλληνες πολίτες. Λέει δηλαδή, ότι εσείς δεν έχετε κρίση και ψηφίζετε κάποιους που σκοτώνουν παιδιά.. Επειδή είμαι και εγώ πατέρας και έχω ένα παιδάκι εννέα χρονών θεωρώ ότι είναι άθλια και χυδαία η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη και πρέπει ο πολιτικός κόσμος και τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν τέτοιου είδους δηλώσεις διότι δεν μπορούμε να πάμε σε λίγες εβδομάδες σε ευρωεκλογές και να φτάνουν σε αυτές τις ακρότητες όταν δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα».

 

Το μόνο κόμμα με πολιτική ατζέντα είναι η ΝΔ

Μιλώντας εκτενέστερα για το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι «οι ευρωεκλογές γίνονται για να εκλέξουμε ευρωβουλευτές και να έχουμε μια πολιτική ατζέντα. Τι διαπιστώνουμε τώρα, λίγες εβδομάδες πριν; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πολιτική ατζέντα για τις ευρωεκλογές. Καμία. Εμείς λοιπόν τι λέμε στον Ελληνικό λαό; Ψηφίστε Νέα Δημοκρατία, ψηφίστε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που έχουμε μέσα ανθρώπους με πολύ πλούσιο βιογραφικό με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες όπου θα πάνε στην Ευρώπη να διεκδικήσουν για το νέο Ταμείο Ανάκαμψης για Κοινή Πολιτική στην Άμυνα και το Μεταναστευτικό, για την Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για κοινές πολιτικές στα θέματα της καθημερινότητας όπως είναι η ακρίβεια. Έχουμε ατζέντα. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ξεδιπλώσει τις θέσεις τους».

 

Το διεκδικητικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας

Σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΝΔ, ο Υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε: «Περιγράφω ένα μέρος του διεκδικητικού πλαισίου για τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη και που οι ευρωβουλευτές μας που θα εκλεγούν θα έχουν μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μια συγκεκριμένη ατζέντα και μια δέσμευση έναντι του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τα άλλα πολιτικά κόμματα. Ότι έχει μια διαμορφωμένη ξεκάθαρη, συγκεκριμένη ατζέντα και πρόταση στον ελληνικό λαό και λέει ότι στις 9 Ιουνίου ψηφίστε μας και εμείς δεν θα είμαστε σαν τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελαν το μπλοκάρισμα των χρηματοδοτήσεων για την Ελλάδα, δηλαδή αυτή την πραγματικότητα που υποτιμά κάθε Έλληνα πολίτη. Αυτή την υποτίμηση του Έλληνα πολίτη δεν θα την αφήσουν οι ψηφοφόροι και στις 9 Ιουνίου θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα».

 

 

«Έχουμε πορεία μπροστά μας»

Όσο αφορά στο κυβερνητικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, ο κ. Σπανάκης επανέλαβε: «Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και τον έχουμε πάει στα 830 και με προοπτική να πάμε στα 950. Ξέρω να πω ότι παραλάβαμε τον μέσο μισθό κάτω από χιλιάρικο και τον έχουμε πάει στα 1251 ευρώ και ειδικά στα τουριστικά επαγγέλματα ο μέσος μισθός έχει πάει παραπάνω. Εγώ ξέρω να πω ότι ως Υπουργείο Εργασίας με τη Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Πάνο Τσακλόγλου κάνουμε μια καταπληκτική δουλειά και προχωράμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Εγώ ξέρω να πω ότι το ποσοστό ανεργίας το παραλάβαμε πάνω από το 17% και σήμερα πάει σε μονοψήφιο αριθμό. Έχουμε πορεία μπροστά μας. Γι αυτό είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε. Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει μια σταθερότητα, έχει μια ανάπτυξη που είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όταν αυτή τη στιγμή άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε ύφεση, η Ελλάδα έχει μια ανάπτυξη. Γιατί; Γιατί έχει μια σταθερή, σοβαρή κυβέρνηση με ατζέντα. Αυτά δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανένας. Όσο αφορά στα θέματα της αντιμετώπισης της ακρίβειας, αυτή τη στιγμή εμείς δεν είχαμε καν ελεγκτικό μηχανισμό να ελέγξουμε την αισχροκέρδεια. Αυτά τα χρόνια διαμορφώσαμε μηχανισμό και έχουμε πάει σε πολλαπλούς ελέγχους και έχουμε απλώσει μια βεντάλια κοινωνικών μέτρων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο δεν είναι ελληνικό, δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό. Να σας πω μόνο ότι η Αμερική αυτή τη στιγμή στο τρίμηνο έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πληθωρισμού. Στη χώρα μας ο πληθωρισμός αυτή τη στιγμή μειώνεται».

 

«Πρέπει να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που θα διεκδικούν»

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης αναφέρθηκε και πάλι στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και υποστήριξε ότι «το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι μεγαλύτερος από τον πληθωρισμό. Αυτή η πολιτική έχει ονοματεπώνυμο. Και το ονοματεπώνυμο είναι Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αυτή τη πραγματικότητα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει ούτε ο κ. Κασσελάκης ούτε ο κ. Ανδρουλάκης. Το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι πολύ σοβαρό, δεν είναι μια χαλαρή εκλογική διαδικασία. Είναι πολύ σοβαρή εκλογική διαδικασία. Διότι θέλουμε ευρωβουλευτές να διεκδικούν. Και αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια έχει μια σταθερή πορεία και μια σταθερή ευρωπαϊκή προοπτική».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ