Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο σε νέες παρεμβάσεις για την ενέργεια – «Στόχος μας είναι η αυτοδυναμία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο ζήτημα της αυτοδυναμίας στις εκλογές, αλλά και στο πόσο σημαντικό είναι για την κυβέρνηση να ξεπεραστεί η ενεργειακή κρίση, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (09.05.2022) στον ΣΚΑΪ.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ για τις εκλογές, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε πως «η χαλαρή ψήφος σε τέτοιες δύσκολες στιγμές δεν είναι κάτι σοφό». Πρόσθεσε δε πως «για αυτό τον λόγο και ο πρωθυπουργός έβαλε τον πήχη ψηλά, διαμηνύοντας πως η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με αποτελεσματικότητα».

«Ο στόχος είναι καθαρός και είναι η αυτοδυναμία»,τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την αυτοδυναμία . Είναι πολύ καθαρό ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ακουμπούν όλη την χώρα», συμπλήρωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Βασικό ζητούμενο της επόμενης μέρας, όπως είπε, είναι να ξεπεραστεί  όσο πιο ανώδυνα γίνεται η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση και να συνεχίσει να υλοποιεί η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις της. Παράλληλα, ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση, ο Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

«Το πόσο άνεση έχει το λογιστήριο του κράτους εξαρτάται από την εμπιστοσύνη. Η κυβέρνηση έχει κατακτήσει αυτή την εμπιστοσύνη και των επενδυτών και των αγορών» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. «Επομένως όσο υπάρχει εμπιστοσύνη πάντα υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για να στηρίζεται και το νοικοκυριό και η επιχείρηση σε μια δύσκολη συγκυρία. Με δεδομένο ότι είναι στο DNA μας η μείωση των φόρων και η στήριξη μέσω τέτοιων στοχευμένων ενισχύσεων των νοικοκυριών, όσο περιθώριο έχουμε και για όσο διάστημα χρειαστεί, αυτό θα επενδύεται και πάλι στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε επίσης πολύ επιπόλαια την «αριθμητική» του ΣΥΡΙΖΑ, την δεύτερη μέρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τις μειώσεις στο ρεύμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ