Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γ. Σεφέρης κρούει τον κώδωνα στις δημοτικές αρχές Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης & Λυκόβρυσης – Πεύκης για τον καύσωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

       “Οι περισσότερες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης λειτουργούν χωρίς την ύπαρξη κλιματισμού στις αίθουσες με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες, ειδικά την Τρίτη 11, Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουνίου σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα για τις θερμοκρασίες που αναμένονται στην περιοχή της Νέας Ιωνίας (40°, 42°, 43° ανώτεροι βαθμοί Κελσίου) να δημιουργηθούν αφόρητες συνθήκες για τους μαθητές, τις μαθήτριές μας και τους εκπαιδευτικούς και όλο το προσωπικό που εργάζονται στις σχολικές μονάδες”, αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Γιώργος Σεφέρης”, απευθυνόμενος προς τη δημοτική αρχή.

“Γνωρίζετε, επίσης, πως πέραν της απουσίας κλιματισμού, η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων είναι τεχνικά ελλειμματικές καθώς απουσιάζουν στις περισσότερες περιπτώσεις μονώσεις ταρατσών, ενώ ταυτόχρονα οι αύλειοι χώροι δεν έχουν τα κατάλληλα σκίαστρα και η δενδροφύτευσή τους είναι μικρή. Γεγονός που αναδεικνύει ταυτόχρονα την έλλειψη σύγχρονων υποδομών σχολικής στέγης που να συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα αντιμετώπισης ακραίων θερμοκρασιών, οι οποίες παρουσιάζονται ακόμα και αρχές Ιουνίου. Επιπλέον, όπου υπάρχουν ανεμιστήρες οροφής, δεν έχει γίνει πρόσφατα έλεγχος και συντήρηση και αυτοί είναι σε αχρηστία”, υπογραμμίζουν στη συνέχεια.

Κατόπιν, προσθέτουν: “Πρέπει έστω και την τελευταία στιγμή , με ευθύνη της δημοτικής αρχής, να παρθούν μέτρα για να διευκολυνθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να μην κινδυνεύει η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι απολύτως επείγουσα η έκτακτη χρηματοδότηση για τη προμήθεια ανεμιστήρων όπου δεν υπάρχει κλιματισμός και για την παροχή δροσερών νερών, καθώς το δίκτυο ήδη τις προηγούμενες ημέρες που δεν υπήρχε καύσωνας ήταν επιβαρυμένο από άποψη θερμοκρασίας”.

Έπειτα, κάνουν λόγο για εγκύκλιο που τους δημιούργησε απορία: “Στάλθηκε μια εγκύκλιος (Φ1/ 64708 /ΓΔ4/ 10-6-24) προς τα σχολεία που πραγματικά δεν ξέρουμε σε ποια χώρα (εκτός Ελλάδας) απευθύνεται. Εκτός από δροσερά νερά που καλούνται τις σχολικές επιτροπές να παρέχονται στους μαθητές, όλα τα υπόλοιπα αναθέτονται στους γονείς και στον Σύλλογο Διδασκόντων”.

“Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας για την αντιμετώπιση του καύσωνα τις επόμενες ημέρες”, αναφέρει ο Σύλλογος καταληκτικά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ