Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Ο απολογισμός του Β. Ξυπολυτά για τους 5 μήνες που βρίσκεται στο “τιμόνι” του Δήμου Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

“Κλείσαμε 5 δημιουργικούς μήνες με σκληρή δουλειά που αλλάζουν την εικόνα του Δήμου μας”, γράφει ο δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατόπιν, αναφέρει επιγραμματικά τις ενέργειες του Δήμου αυτούς τους 5 μήνες από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση.

Ειδικότερα, ο κ. Ξυπολυτάς αναφέρει τα εξής:

 • “Ο Δήμος Κηφισιάς μηδένισε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την ενεργειακή κατανάλωση του Δημαρχιακού κτηρίου. Η αντιστάθμιση αυτών των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έχει επιτευχθεί μέσω της συμμετοχής σε ένα διεθνές πρόγραμμα αντιστάθμισης ρύπων.
 • Το Δημοτικό κολυμβητήριο Κηφισιάς μετά από 30 και πλέον χρόνια απέκτησε Άδεια Νόμιμης Λειτουργίας. Η έκδοση της Νόμιμης Άδειας Λειτουργίας επιλύει μια σειρά νομικών, υγειονομικών και λειτουργικών προβλημάτων που ταλάνιζαν το κολυμβητήριό μας.
 • Η τιμή του Alsos Parking Kifissia μειώθηκε στα μόλις 2€ για τα πρώτα 33 λεπτά. Κανείς δεν έχει, πλέον, δικαιολογία να σταθμεύει επί της Λεωφόρου Κηφισίας, προκαλώντας κυκλοφοριακή σύγχυση.
 • Ο Δήμος Κηφισιάς παραχωρεί ένα διαμέρισμα στους ένστολους εργαζόμενους του αστυνομικού τμήματος της περιοχής μας, σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του Δήμου μας, αυτή των εργατικών κατοικιών Κηφισιάς. Με αυτόν τον τρόπο αφενός υποστηρίζουμε το δύσκολο και σημαντικό έργο τους και αφετέρου προσφέρουμε περαιτέρω ασφάλεια σε μια ευαίσθητη γειτονιά, έχοντας συνεχή παρουσία των ανθρώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, όλο το 24ωρο επί 7 ημέρες την εβδομάδα.
 •  Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος αναμόρφωσης του κέντρου της Κηφισιάς
  -Βάφτηκαν επιφάνειες (κολωνάκια, τοιχία)
  -Καθαρίστηκαν graffiti/tags
  -Επισκευάστηκαν οι φωτιστικές κολόνες.
  -Φωτίστηκαν τα πλατάνια σε κομμάτια των οδών Κασσαβέτη και Λεβίδου.
  -Εγκαινιάστηκε το νέο σιντριβάνι της εμβληματικής πλατείας Πλατάνου. Το νέο σιντριβάνι στην Λ. Κηφισίας είναι από τα υψηλότερα στην Αττική, με ιδιαίτερο φωτισμό και χορογραφία των υδάτων.
  -Δημιουργήθηκαν νέες θέσεις ΑΜΕΑ. Συνεχίζουμε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές στη Νέα Ερυθραία και μετά στη Νέα Κηφισιά.
 •  Προχωρήσαμε στην επόμενη μέρα ψηφιοποίησης όλων των υπηρεσιών του Δήμου μας. Ξεκινήσαμε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και διαχείρισης αιτημάτων καθημερινότητας, Novoville, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Πλέον, οι πολίτες έχουν τις περισσότερες υπηρεσίες στο κινητό τους. Ήδη στον πρώτο μήνα λειτουργίας πάνω από 1.500 συμπολίτες μας εγγράφηκαν και χρησιμοποιούν την πλατφόρμα,
 • Συστήσαμε Αναπτυξιακό Οργανισμό με μοναδικό μέτοχο το δήμο μας και κεφαλαιακή επάρκεια 220.000€ για τη μόχλευση χρηματοδοτήσεων και την υποστήριξη του Δήμου σε έργα και δράσεις άνω των 40εκ€. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η υποβολή στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, καθώς και η υποστήριξη του δήμου μας μέσω προγραμματικών συμβάσεων.
 • Τοποθετηθήκαν ειδικοί αισθητήρες στις ράμπες ΑΜΕΑ στα εμπορικά κέντρα της Νέας Ερυθραίας και Κηφισιάς. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 56 ειδικοί αισθητήρες στο κέντρο της Κηφισιάς, τη Νέα Ερυθραία και στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.
 • Επανιδρύσαμε τα κέντρα πρόληψης υγείας του Δήμου Κηφισιάς! Τα ΚΕΠ Υγείας βρίσκονται στη πρώτη γραμμή με σκοπό και στόχο την εξασφάλιση της πρωτοβάθμιας υγείας των δημοτών μας μέσω ειδικών πρωτοκόλλων πρόληψης και ενός ολοκληρωμένου δικτύου παροχών υγείας (ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, κλινικές και νοσοκομεία).
 • Δημιουργήσαμε πλατφόρμα υιοθεσίας των μικρών μας φίλων. Μέσα από την πλατφόρμα adespota.kifissia.gr μπορείτε να κάνετε αίτηση υιοθεσίας και να δώσετε σε αυτά τα υπέροχα πλάσματα μια ευκαιρία να σας αλλάξουν τη ζωή!”

” Παραλείπω δεκάδες δράσεις φροντίδας του Δήμου και των πολιτών της”, συμπληρώνει ο δήμαρχος, ευχαριστώντας τη δημοτική ομάδα, τους αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους συμβούλους, τους εργαζόμενους στον Δήμο και όλους τους συνεργάτες του.

“Στις αρχές Ιουλίου, μαζί θα δούμε τους στόχους και τις αλλαγές του Ιουνίου αλλά και το πρόγραμμα για τις ανακαινίσεις και επισκευές των ταλαιπωρημένων σχολικών υποδομών του Δήμου μας” αναφέρει καταληκτικά ο κ. Ξυπολυτάς, δίνοντας το επόμενο ραντεβού σε έναν μήνα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ